Slik vil det 16 000 kvadratmeter store lager- og kontorbygget til Cater på Liertoppen se ut når det står ferdig i september neste år. (Illustrasjon: Plan- og Byggsikring AS)

Cater Storkjøkken med nytt gigantlager

Drammensselskapet Alento har fått i oppdrag å føre opp et 16 000 kvadratmeter stort sentrallager i Lier for grossisten Cater Storkjøkken.

Publisert
Etter at 250 000 kubikk med fjell er fjernet på tomta på Liertoppen utenfor Drammen kan anleggsleder Simen Herregården Thrygg (t.v.), daglig leder Kristian Lindland og produksjonsleder Kåre Ranvik i Alento starte byggearbeidene på Caters nye felles sentrallager.

Grunnarbeidene og fjerning av 250 000 kubikk med fjell og stein er allerede unnagjort, og nå er det straks klart for byggestart. Totalkontrakten er på 175 millioner kroner inklusiv moms, heter det i en pressemelding.

Cater flytter fra Mjøndalen til Liertoppen

Det nye sentrallageret på Liertoppen utenfor Drammen skal leies ut til husholdningsgrossisten Cater Storkjøkken, som i dag har hovedkontor i Mjøndalen. Blant andre skal også entreprenøren selv, Alento, flytte inn i de nye lokalene.

Totalt dreier det seg om over 120 arbeidsplasser, derav 70 fra Cater.

I tillegg vil Alento ha 100 arbeidere i sving på tomten i løpet av byggeperioden som varer fram til ferdigstillelse om ett år.

Tekniske utfordringer

Bjørn Garder, daglig leder i Cater Storkjøkken.

Den forholdvis nystartede Drammensentreprenøren på Åssiden har etter to års drift allerede 24 ansatte og en årsomsetning på 270 millioner kroner. Selskapet bygger for tiden blant annet det nye Visma-bygget i Tønsberg for kjendisinvestor Roy Gausaker, nytt stormarked for Storcash i Drammen og har også nylig skrevet kontrakt om byggetrinn tre av Stadionkvartalet i Mjøndalen. Nå søker de etter flere medarbeidere.

– Ja, vi har hatt en sterk vekst siden oppstart, men det har vært en kontrollert vekst. Vi har fortsatt ambisjoner om å vokse, men ikke mer enn at vi fortsatt skal være en lokal og solid entreprenør forankret i Drammensområdet, sier daglig leder Kristian Lindland, som er veldig fornøyd med å ha fått oppdraget med å bygge Caters nye sentrallager.

– Det er et stort og spennende oppdrag med en del tekniske utfordringer. Bare fryselageret er på 2.200 kvadratmeter i ti meters høyde. Så det er mye kubikk luft som skal kjøles ned til minus 20 grader. I tillegg skal vi også bygge ny og større rundkjøring like ved bygget her på Liertoppen, påpeker Alento-sjefen.

Fleksibel og effektiv drift

– Vi valgte Alento som totalentreprenør fordi de løste oppgaven med grunnarbeidene veldig bra, er profesjonelle og effektive, sier daglig leder i Cater Storkjøkken, Bjørn Garder.

Bygget på Gjellbekk Industriområde vil inneholde optimal planløsning for matvarer til storhusholdningskunder. 10 000 av kvadratmeterne skal brukes til fryselager, kjølelager og tørrvarelager. I tillegg er det 3000 kvadratmeter med kontorlokaler samt en parkeringskjeller.

Selskapet er i dag en sammenslutning av de tre tidligere matvaregrossistene Bjørnulfs Engros AS i Mjøndalen, Bjørn Kristiansen AS i Kongsvinger og Østfoldfrukt Mysen AS i Mysen. Årets omsetning vil passere 500 millioner kroner.

Dekker et stort område

– Vi leverer matvarer til storhusholdninger som kantiner, restauranter, fastfood, hoteller og institusjoner i Buskerud, Nordre Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland. Cater er et selskap i sterk vekst, og vi har nettopp dratt i land to store kontrakter. Så vi trenger utvilsomt mer plass, sier Garder som påpeker at de nye lokalene på Liertoppen vil bidra til enklere og mer effektiv logistikk og distribusjon til hele Østlandsområdet.

– Det nye lageret vil bli topp moderne, og vi legger vekt på manuell drift fordi vår største konkurransefordel er fleksibilitet. I tillegg blir det mange nye arbeidsplasser, og i første omgang søker vi etter en salgssjef og en leder for logistikk og drift, påpeker Garder.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS