Horeca 0715
Horeca 0715

Horeca 7/2015

Her finner du fyldig dekning av Årets kokk 2015, og du kan bli nærmere kjent med vinneren og vår neste Bocuse d’Or-deltaker, Christopher W. Davidsen. Vi har ellers besøkt vinprodusenten Codorníu like utenfor Barcelona og den prisbelønte restauranten Central i Lima i Peru.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 7 2015. (Foto: Arcus/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Codorníu har den største kjelleren med sprudlende vin i hele verden, og det ligger – til enhver tid, over 60 millioner vinflasker, de aller fleste av dem cava, i de tre mil lange kjellergangene.

Under tema Spania kan du også lese om norske Chris Grenness, som i sentrum av Barcelona satser på ukjente vinperler fra små og mellomstore spanske produsenter med butikken Bodega Bonavista.

Årets kokk

De tre pallvinnerne i Årets kokk 2015; fra venstre sølvvinner Christian A. Pettersen, vinner Christopher W. Davidsen og bronsevinner Øyvind B. Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Det er nå en god stund siden Årets kokk ble avgjort i Mathallen, og Christopher W. Davidsen og hans team er nå i gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Europe i Ungarn neste år og Bocuse d’Or i Lyon i 2017.

Magasinet Horeca og Horecanytt.no har gjennom mange år bransjens klart bredeste og beste dekning av Bocuse d'Or i Norge. Du kan lese ALT om norske deltakere og Norge i Bocuse d'Or her.

I denne utgaven kan du lese alt om Årets kokk, se eksklusive matbilder – og lese portrettet med vår kommende Bocuse d’Or-deltaker.

Akevitt på dagsorden

Det nærmer seg jul, og vi har sett nærmere på drikken som er mer norsk enn noen annen. Du kan lese historien om juleakevitten, og du kan bli med inn på kjøkkenet til baker Ida Gran Jansen, som bruker akevitt som ingrediens når julekakene og julegodtet lages.

– Jeg er spesielt glad i julen og baker selvsagt ganske mye. Det handler om å glede andre og selvsagt om tradisjoner. Mamma og jeg baker fortsatt krumkaker etter farmors gamle oppskrift. Det blir ikke jul uten dem. Samtidig er jeg glad i å lage nye tradisjoner ved å eksperimentere med nye varianter av de sju sortene, sier Gran-Jansen.

Peru

Peruansk mat har i løpet av de 2-3 siste årene fått et realt oppsving, og flere av restaurantene i hovedstaden Lima er kåret blant verdens beste restauranter. Vi har besøkt én av dem, Central – som ved siste kåring ble kåret til den fjerde beste i verden.

Restaurantsjef Virgilio Martínez har ledet Lima til rollen som global gourmethovedstad.

Han begynte som en ung, peruansk utgave av Arne Brimi. Ideologien om det gode, lokale og naturlige har han brukt til å klatre helt til topps.

Hygiene og renhold

Vi har også satt søkelyset på hygiene og renhold i denne utgaven, og blant annet besøkt Sundvolden Hotel, som har tatt i bruk små robotstøvsugere for å effektivisere renholdet.

– Vi har fått mye mindre svevestøv og lavere sykefravær, sier husøkonom Astrid Linnestad.

Du kan også lese om en blikksporing-undersøkelse («Eye tracking»).

Ny teknologi gir innsikt i restaurantopplevelsen – gjennom gjestenes øyne, og viser at mat og drikke er viktigst, men at renhold og hygiene også veier svært tungt når vi skal bedømme opplevelsen.

Typebedrift fra Steinkjer

I denne utgaven har vi også fyldig dekning av årets utgave av Østlandske Storhusholdning og du kan lese om Perrongen i Steinkjer, som er vår typebedrift denne gangen, for å nevne noen av de større sakene.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS