Tarje Hellebust har leder Radisson Blu Plaza Hotel i 15 år. (Foto: Richard L. Eriksson)

35 år i samme kjede, 15 år som Plaza-sjef

Det er ikke mange som skryte av å ha vært trofast mot samme hotellkjede i 35 år, men Tarje Hellebust kan i år feire 35-årsjubileum i Rezidor og 15-årsjubileum som administrerende direktør på Radisson Blu Plaza.

Publisert

– Jeg tror det er ganske unikt, og det er jo utvilsomt et kompliment til kjeden jeg valgte i ung alder, sier Tarje Hellebust.

Det hele startet i SAS International Hotels, som ble til Radisson SAS og senere Radisson Blu (i Rezidor Hotel Group).

Tarje Hellebust. (Foto: Morten Holt)

Utdannet kokk

Ikke nok med det, også hans far Inge Hellebust var hotelldirektør i den samme kjeden i 25 år.

57-årige Hellebust tok fagbrevet som kokk på Hotel Continental i 1981, men begynte året etter som assisterende resepsjonssjef Westin Scandinavia Hotel, senere SAS Scandinavia Hotel (i dag Radisson Blu Scandinavia Hotel).

Siden har han blitt i Rezidor-kjeden, i all hovedsak på Radisson Blu-hoteller. Siden 2002 har han ledet Norges mest kjente hotell.

14 år utenlands

Radisson Blu Plaza Hotel. (Foto: Morten Holt)

– Det har så langt vært en meget spennende yrkeskarriere, og jeg har også fått mulighetene utenfor Norge, som hotelldirektør i Stockholm (fire år), London (fire år), Helsinki (1 ½ år) og Manchester (fire år), forteller han.

Samtidig med at var direktør på Radisson SAS Airport Hotel (nå Blu) i Manchester, var han også regiondirektør for Radisson SAS i Storbritannia, Irland og Baltikum.

Master i serviceledelse

Hellebust mener at Rezidor – med sin internasjonale bredde, gir utallige muligheter for dem som vil gå hotell- og reiselivsveien, og selv har han akkurat – i en alder av 57, fullført en master i serviceledelse (MSC) ved Universitetet i Stavanger.

– Det er aldri for sent å bygge kompetanse, og det er viktig for oss som har vært med noen år å oppgradere, og holde oss relevante og oppdaterte i disse tider med raske forandringer, sier han.

Les mye mer i maiutgaven av magasinet Horeca, der du også kan lese om fremtidsplanene for Radisson Blu Plaza Hotel.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Radisson Blu Plaza

676 rom over 37 etasjer. Alle rommene renoveres, og skal stå ferdig denne sommeren.

Radisson Blu Plaza Hotel sto ferdig i 1990, og var da Nordens første skyskraper.

Helt siden Kong Olav V sto for den offisielle åpningen i 1990, har hotellet vært en av hovedstadens fremste signaturbygninger.

 

Powered by Labrador CMS