Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Skjærer ned på «plastmisbruket»

Comfort Hotel, en av Nordic Choice Hotels’ hotellkjeder, skal skjære kraftig ned på hva de kaller sitt «plastmisbruk». I 2020 skal hotellkjeden være fri for all unødvendig bruk av plast, og skal dessuten arbeide for at leverandører og samarbeidspartnere bidrar til at ambisjonen deres kan innfris.

Publisert

Plast har blitt et av verdens største miljøproblem, og mengden av plast i havene våre øker stadig.

– Som for alle misbrukere så er første skritt mot en uavhengig tilværelse å erkjenne misbruket sitt. Vi har, sammen med resten av samfunnet, et grovt plastmisbruk, og det er på tide å bekjempe det. Vi søker nå profesjonell hjelp og legger oss inn på rehab, sier «Senior Vice President» hos Comfort Hotel, Anna Spjuth.

Holdbarhetscoacher

Med hjelp av holdbarhetscoacher kommer hotellkjeden til å gå gjennom all plastbruk og sammen med leverandører og samarbeidspartnere se på hvordan plastmisbruket kan minskes og ved behov erstattes av mer holdbare alternativ. Målet er å være plastfrie i 2020.

– Comfort Hotel tilbyr «selected service» - et annet ord for budsjett, egentlig. Og vi viser ved at man gjennom å være grei mot lommeboken sin får en mulighet til å også være grei mot miljøet. Alt unødvendig velges bort - tilbake har du det du trenger som gjest. Overkonsumentenes tid er forbi. Vi tar bort glass, tannbørster, porsjonspakninger, ballonger, sugerør og andre unødvendige produkter i plast nå. En del av for forretningsidé er å være «Easy on the planet» og dette initiativet er en del av det. Sammen med leverandørene våre innleder vi en dialog om hvordan vi kan få alle dagligvarer, rengjøringsprodukter og annet i pakninger som ikke er laget av plast. Men vi trenger også hjelp fra gjestene våre til å bli bedre. For hver idé vi får og kan benytte, kommer gjesten til å belønnes. Å være miljøengasjert skal lønne seg, sier Spjuth.

Innovative løsninger

For hver plastreduserende idé som hotellets gjester klekker ut – og som hotellet faktisk kan implementere, deles det ut en gratis hotellnatt. Målet er å være en spydspiss rundt holdbarhet og innovasjon.

– Det finnes utrolige entreprenører og innovatører i verden og jeg er sikker på at det fremdeles finnes mange konkrete og geniale løsninger som ikke er oppdaget ennå. Min drøm er at Comfort Hotel skal fungere som plassen der nettopp slike idéer fanges opp og får leve, sier Anna Spjuth.

I følge organisasjonen Håll Sverige Rent havner hvert år rundt åtte millioner tonn plast i havene og de anslår at det i dag flyter rundt 150 millioner tonn plast i vannet. Flytende plastberg som blir større dag for dag. Hele 40 % av all plastproduksjon brukes til engangspakninger, og det er nettopp disse som havner høyt opp på ti-på-topp-listene over det vanligste søppelet i havet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS