Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Letingen etter «Årets lokalmatgründer» er i gang

«Årets lokalmatgründer» er i gang for femte året på rad. Kjente lokalmatprodusenter har vunnet prisen. Nå er det mulig å nominere kandidater til årets kåring.

Publisert

«Årets lokalmatgründer» er et samarbeid mellom Hanen og Meny, og har som mål å løfte fram de beste gründerne innen norsk lokal mat og drikke.

Røyland Gård, ved Pernille Vea og Gunnar Sagstuen ble «Årets lokalmatgründer» i 2018. Til venstre Bernt Bucher-Johannessen i Hanen. ( Foto: Trine Merete Olsen)
Røyland Gård, ved Pernille Vea og Gunnar Sagstuen ble «Årets lokalmatgründer» i 2018. Til venstre Bernt Bucher-Johannessen i Hanen. ( Foto: Trine Merete Olsen)

Sjumilssteg

Fjorårets vinner var Røyland gård fra Engesland i Agder. Gården har i flere år tilbudt aktiviteter, overnatting og kurs- og konferanser, men har i de siste årene utviklet syltetøy av egne oppskrifter, med råvarer fra skogene rundt gården og eget hagebruk.

– Å bli kåret til årets lokalmatgründer har vært med å føre bedriften vår noen sjumilssteg fremover. Nye avtaler er inngått, økt salg og mye publisitet. Mange har fått øynene opp for Røyland gård og vår satsing på å utnytte ville bær fra de norske skogene, uttaler Pernille Vea og Gunnar Sagstuen, som driver Røyland gård.

De understreker som tidligere vinnere den store verdien av å få en slik utmerkelse, både i forhold til den publisiteten det gir og den økonomiske verdien den får.

– Vi oppfordrer alle som vet om noen, eller selv jobber med lokalmat til å delta i konkurransen. En nasjonal utmerkelse som «Årets lokalmatgründer» gjør mye for små lokalmatprodusenter som oss. Vi ønsker alle lykke til med nominasjonen, uttaler Pernille Vea og Gunnar Sagstuen.

En glede å finne fram til gode gründerne

Juryleder Hilde Charlotte Solheim har en rekke styreverv i norsk reiseliv og har fulgt utviklingen på lokalmat- og reiselivsfeltet på nært hold i over 15 år. Hun ser fram til en ny runde med juryarbeid.

– Vi har mange flotte lokalmatprodukter i Norge. Men gode produkter er ikke nok, hvis man ikke også er god på merkevarebygging, bærekraftig drift, markedsføring og salg. Derfor skal Hanen og Meny ha honnør for å etablere en pris som fokuserer på det gode entreprenørskapet som må til for å lykkes kommersielt, sier Solheim.

– Jeg gleder meg til å delta i arbeidet med å finne frem til årets lokalmatgrunder. Det produseres mye og god lokalmat i Norge og jeg syns denne kåringen er en fin måte å få frem både mangfoldet og kvaliteten på maten. Vi har noen fortrinn i norsk matproduksjon som lokalmat produsentene er gode representanter for, sier styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud, som er nytt medlem i juryen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS