Christian A. Pettersen slutter som kjøkkensjef på restaurant Mondo. (Foto: Morten Holt)

Pettersen er ferdig hos Mondo

Christian André Pettersen slutter som kjøkkensjef på restaurant Mondo i Sandnes.

Publisert

Det meldte han selv på sin Facebook-side i helga.

Bodø-kokken, som siden han gikk læretiden på Charles & De, også i Sandnes, har siden holdt til i Rogaland, først som soussjef hos Charles & De, deretter som soussjef på Spiseriet i Stavanger før han ble kjøkkensjef hos Mondo fra 2016.

Konflikt eier Thorstein Soma

Pettersen, som representerte Norge og tok gull i Bocuse d’Or Europe i 2018, og som sikret norsk bronse i Bocuse d’Or i Lyon tidligere i år, har valgt å slutte i restauranten etter en konflikt med eier Thorstein Soma.

«Etter Bocuse d’Or i januar ble jeg tilbudt en ledende driftsstilling utenfor kjøkkenet, og denne situasjonen ble starten på avslutningsforhandlingene vi nå står i. Jeg ønsket aldri en ikke-kokkefaglig stilling. Det er kokk jeg vil være, ikke merkevare. I hele min karriere har jeg aldri ønsket noe annet enn å jobbe på gulvet på et godt kjøkken, gjerne som kjøkkensjef som former en god meny», skriver Pettersen på sin FB-side.

Her kan du lese hva Christian A. Pettersen skrev i innlegget på Facebook i helga – etter at Stavanger Aftenblad publiserte en artikkel tidligere.

Deltar i Årets kokk i år

Bodø-kokken er også én av fem som kjemper om tittelen Årets kokk i september senere i år, der vinneren blir Norges deltaker i de to kommende Bocuse d'Or-konkurransene (Tallinn i Estland i 2020 og Lyon i 2021).

Les også: Vil bli Norges Bocuse d'Or-kokk igjen

Les også: Disse fem er klare for Årets kokk 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS