BruarøyHellstrømSalmachef 2012

Frank Bruarøy er årets Salmachef 2012

Frank Bruarøy fra Os og Bergen vant i helgen årets Salmachef 2012 under Matstreif. – Jeg vant på gode smaker, lav kjernetemperatur og en variasjon av blomkål, sa en lettet og sliten vinner da seieren var i havn på hovedscenen på Matstreif lørdag.

Publisert

Vinneren av Salmachef, Frank Bruarøy, sammen med Eyvind Hellstrøm.

Hoveddommer Eyvind Hellstrøm kunngjorde at juryen var enstemmig om vinneren som klart pekte seg ut i finalen.

– Vi trenger ikke telle poeng, dette var en klar seier. Du leverte den retten med best smaksharmoni, og nå gleder jeg meg til å se deg under Bocuse d’Or i Lyon, sa Hellstrøm, etter å ha overrakt et reisegavekort for to til kokke-VM i januar.

Med seg i juryen hadde han Ingrid Espelid Hovig, Trym E. Gundersen og Matias Spieler Bugge.

Godt forberedt

Bruarøy trente hele natten før konkurransen for å få alt til å sitte. For ham var det svært nervepirrende minutter før Hellstrøm annonserte ham som vinner.

Frank Bruarøys vinnerrett i Salmachef 2012.

– Jeg fikk låne kjøkkenet på hotellet her i Oslo, så det ble sent, sier Bruarøy.

– Jeg vant fordi jeg hadde flest elementer og mest avansert rett. Dessuten hadde råvarene mine lav kjernetemperatur, forklarer Bruarøy, som har en kompis som har jobbet på restauranten som er kåret til verdens beste, Noma i København og som har inspirert til god råvarebehandling.

Gleder seg til Bocuse d'Or 2013

– Nå gleder jeg meg til å ta samboeren min med til kokke-VM over nyttår, sier vinneren.

De andre finalistene var Kaja Selnes fra Orkanger, Rune Gjertsen fra Sotra/Ålgård og Jana Mayorova fra Fredrikstad. Ole-Martin Alfsen var konferansier og finalistene er silt ut av fire av landets fremste bloggere.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS