Christian Andre Pettersen6

Pettersen representerer Norge i Linie Award

Meritterte Christian André Pettersen (24), som til daglig arbeider på Spiseriet i Stavanger, er Norges kokkedeltaker i Linie Award 2014, konkurransen som gjør «comeback» i år. Sjømat og akevitt står på menyen.

Publisert

Christian André Pettersen er Norges deltaker i Linie Award 2014, som arrangeres på Tjuvholmen Sjømagasin torsdag 5. juni. (Foto: Morten Holt)

Linie Award 2014 arrangeres torsdag 5. juni på Tjuvholmen sjømagasin i Oslo, og det skal arrangeres en finale både for kokker og bartendere med én ung deltaker fra Norge, Finland, Sverige og Danmark.

Christian André Pettersen er bare 24 år, men rukket å vinne en rekke konkurranser. (Foto: Morten Holt)

Les også: Comeback for Linie Award

Merittert norsk deltaker

Norge stiller med en merittert kokk i finalen. På tross av sin unge alder – han fyller 25 i juli 2014, har Christian André Pettersen allerede vunnet en rekke konkurranser.

Hør bare her:

I 2011 vant han NM i kokkekunst

I 2012 vant Nordisk mesterskap (Nordic Chef of the Year)

I 2013 vant han Årets Sjømatkokk

I 2014 vant han Årets Masahirokokk, som ble arrangert på Smak 2014, en konkurranse der for øvrig hoveddommer i Linie Award 2014, Even Ramsvik, også var en av dommerne.

Les også: Pettersen til Spiseriet i Konserthuset

Digernes leder juryen

I bartenderkonkurransen er Halvor Digernes, som vant den siste utgaven av Linie Award i 2011, hoveddommer.

Les om da Digernes vant i 2011 her

Beyer er siste norske vinner

I kokkekonkurransen av Linie Award er det Petter Beyer som er den siste norske vinneren. Han vant i 2009. Beyer har i likhet med årets norske deltaker Christian A. Pettersen også bunnet Årets Sjømatkokk.

"

Petter Beyer er Norges siste vinner i Linie Award. (Foto: Morten Holt)

Les om da Petter Beyer vant her

I 2010 ble det dansk seier (Tommy Friis), mens svenske Patrick Hassel vant i 2011, sist gang Linie Award ble arrangert. Da var Rune Ørsjødal norsk deltaker.

I konkurransen den gang deltok for øvrig også Kenneth Hansen, som i år representerte Danmark i Bocuse d’Or Europe, der han ble nummer to – bak Tommy Myllymäki og foran vår egen Ørjan Johannessen.

Les om Bocuse d’Or Europe 2014 her

"
Powered by Labrador CMS