Budapest. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Vi vil bruke mer på reiser

Nærmere én av tre vil bruke mer penger på reiser. Det viser en gallupundersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for NHO Reiseliv.

Publisert

Fire av fem svarer at de tror de kommer til å bruke like mye eller mer på ferie- og fritidsreiser det neste året.

30 prosent tror de kommer til å bruke mer, mens 48 prosent oppgir at forbruket vil være det samme som nå. 20 prosent tror de vil bruke mindre penger på reiser framover (tallene er justert for vet ikke).

Kristin Krohn Devold.

Reiser mer

– Vi ser en trend der flere prioriterer å bruke pengene sine på å reise. Vi reiser mer, men tar kortere ferier, ofte i kombinasjon med jobb. Det har også blitt populært å gi bort en opplevelse eller reise i gave framfor en ting, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

Undersøkelsen bekrefter Statistisk sentralbyrås ferske prognose for norsk økonomi som viser at det er nordmenns tjenestekonsum som hovedsakelig har bidratt til å holde veksten oppe gjennom fjoråret og så langt i 2016, ikke varekonsum.

Vi vil ha reiser og opplevelser

– Jeg tror det er mange som ikke ønsker seg noe, fordi de kan kjøpe seg det de trenger til enhver tid. I en hektisk hverdag har tid med venner og familie blitt et knapphetsgode. Jeg tror det er en av de viktigste grunnene til at flere prioriterer reiser og opplevelser, sier Krohn Devold.

* TNS Gallup har gjennomført en gallupundersøkelse blant 1114 nordmenn over 18 år på oppdrag for NHO Reiseliv.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS