Blender Foodcourt ankomst Innland OSL
Blender Foodcourt ankomst Innland OSL

Slik blir serveringen på «nye» Gardermoen

Blender og Umoe Restaurants vokser videre på Gardermoen, og med den store utbyggingen på hovedflyplassen blir det også en rekke nye serverings- og spisesteder. Her vil du finne alt fra asiatisk gastronomi til norsk sjøkreps. I tillegg til Blender, kommer også en rekke nye aktører inn, som Christer Rødseth og Fjøla og to av av Jamie Olivers konsepter. Totalt blir det 37 serveringssteder på nye Oslo Lufthavn.

Publisert

Sentrale personer da avtalene om de nye spisestedene på Gardermoen ble underskrevet: Fra venstre Sverre Helno, Ronny Gjøse, Øyvind Hasaas og Walter Seib. 

Når «nye» Oslo lufthavn åpner dørene 27. april 2017, vil den årlige kapasiteten økes til 28 millioner passasjerer. Det skaper også et behov for flere spisesteder.

De første stedene åpner i løpet av første kvartal 2017, mens Umoe forventer å ha bygget ferdig alle konsepter rett over sommeren i 2017.

Se når de nye serverings- og spisestedene til Blender/HMSHost-UMOE F&B Company AS åpner lengre ned i saken.

Joint Venture-selskap og 10 forskjellige konsepter

Blender er et datterselskap av Umoe Restaurants og utvikler og drifter serveringskonsepter på kjøpesentre, flyplasser og trafikknutepunkter. Da Oslo lufthavn utlyste tilbudskonkurranse for nye serveringssteder, startet Blender et samarbeid med HMSHost International for å tilby de reisende en total opplevelse av internasjonale brands og lokale brands.

Resultatet er et nytt Joint Venture-selskap og 10 forskjellige konsepter på Oslo lufthavn med syv års varighet.

Ventet lenge på muligheten

Ronny Gjøse blir administrerende direktør og ansvarlig for å bygge opp det nye selskapet som har fått navnet HMSHost-Umoe F&B Company AS.

– Vi har ventet lenge på å få utvide porteføljen vår med nye kvalitetskonsepter på Oslo lufthavn og det har vært et mål for oss å kunne drive serveringssteder på rød sone etter sikkerhetskontroll, slik at de reisende skal kunne oppleve et spennende mangfold og at flere aktører står for serveringen på OSL. Da tilbudskonkurransen ble utlyst, slo vi sammen kreftene våre med internasjonale HMSHost som i dag driver serveringskonsepter med en bred portefølje på flyplasser i hele verden. For oss var det viktig å jobbe sammen med noen som har erfaring med å drifte på flyplass, og som skjønner kompleksiteten, forteller Ronny Gjøse som i dag er administrerende direktør for Blender AS og som blir administrerende direktør og ansvarlig for å bygge opp det nye selskapet som har fått navnet HMSHost-UMOE F&B Company AS i en pressemelding.

Et bredere tilbud til de reisende

– Nå får vi endelig muligheten til å gi reisende et bredt tilbud som spenner fra friske sprøe salater, nystekte baguetter, via asiatisk gatemat til norsk sjømat gjennom det genuine og ekte Fiskeriet med opphav fra Youngstorget. Vi lanserer noen veldig spennende nyheter som for eksempel suksessrike Wagamama, Two Tigers, Burger King, TGI Friday’s, Oslo Sausage Co og vi er veldig glade for å kunne annonsere at vi har inngått et samarbeide med Bølgen & Moi for å lansere Bølgen & Moi for første gang på en lufthavn. Vi vil også videreføre og forbedre kjente favoritter som Peppes Pizza og La Baguette som i dag er en del av Umoe Restaurants sin portefølje.

Ta markedsandeler i et krevende marked

Administrerende direktør i Umoe Restaurants, Sverre Helno

– Vi er svært glade for vårt nye samarbeid med HMSHost International, et av verdens ledende serveringsselskap. Vi ser frem til å drifte nye høykvalitets konsepter og gi de reisende gode matopplevelser på Oslo lufthavn, Gardermoen. Joint Venture med HMSHost gir oss styrke og enda større muligheter til å ta større markedsandeler i et stadig mer krevende og internasjonalt marked på norske flyplasser, sier administrerende direktør i Umoe Restaurants, Sverre Helno.

– Vi ser frem imot et godt samarbeid med Blender og HMSHost, og mener de bidrar til at serveringstilbudet på Oslo Lufthavn blir enda bedre i fremtiden. Mange av restaurantene deres er godt kjente i Norge, mens nye navn og konsepter skal begeistre og glede de reisende når dørene åpnes i begynnelsen av 2017, sier administrerende direktør i Oslo Lufthavn AS, Øyvind Hasaas i pressemeldingen.

Serveringsstedene – fra asiatisk gastronomi til norsk sjøkreps

Under finner du spisestedene HMSHost-Umoe F&B Company AS vil tilby på Gardemoen:

Før sikkerhetskontrollen

Blenders Foodcourt på ankomst innland, med blant annet Wagamama og Oslo Sausage Co. Stedene åpner sommeren 2017.

– Noe av det mest spennende vi skal gjøre, er å skape en stor Food Court på ankomst innland, som er i umiddelbar nærhet til flytog-terminalen og ny ankomst for de innlandsreisende. Der vil vi tilby et spennende og bredt spekter av norsk og internasjonal mat. I tillegg til kjente og populære merkevarer, vil også sultne reisende kunne glede seg til to helt nye konsepter i Norge, forteller Ronny Gjøse.

Wagamama: Wagamama er en stor suksess i utlandet, og tilbyr asiatisk mat og drikke. Stikkordene for Wagamama er sterke og gode smaker, eksotiske råvarer og retter du kanskje vil ha vansker med å uttale. Wagamama ble etablert i England i 1992, og har blitt en populær restaurant på den internasjonale restaurantscenen, gjennom å gjøre japansk-inspirert mat lett tilgjengelig. Menyen består av et fyrverkeri av farger, smaker og aromaer, og rettene er alltid tilberedt av ferske ingredienser.

Wagamama åpner sommeren 2017.

Oslo Sausage Co: Som navnet antyder er det pølser som står på menyen. Her er det imidlertid ikke billige wienerpølser som gjelder, men gourmetpølser ifra A.Idsøe basert på norsk matkultur, samt utenlandske klassikere. Her vil alle pølse-elskere finne sin favoritt, og i tillegg til gode pølser bys det også på tilbehør som løfter smaksopplevelsen.

Oslo Sausage Co åpner sommeren 2017.

Burger King: Kongen av flammegrillede burgere trenger egentlig ingen introduksjon og fortsetter tilby klassiske whopper, sprø løkringer og alle de andre rettene som har gjort Burger King til konge. I Norge er Burger King en svært populær kjede, og har vært sterkt ønsket som del av mat-tilbudet på Oslo Lufthavn. Dette konseptet vil kunne dekke behovene for de reisende uavhengig av størrelsen på reisebudsjettet, og vil appellere til alt fra ansatte på flyplassen, barnefamilier på ferieturer, til reisende som trenger en rask, god og rimelig matbit i farten på vei hjem.

Burger King åpner sommeren 2017.

La Baguette: Ferske, nysmurte bagetter og deilige salater har gjort La Baguette til en vinner for travle reisende. La Baguette var først ute på det norske markedet med ferske nysmurte baguetter, akkurat som kundene ønsket det. Hos La Baguette er baguetten helten, og alle lages påleggssalater fra bunnen av. På menyen er det også sprø salater. Serverer også kaffe, smoothies og nybakte kanelboller.

La Baguette åpner sommeren 2017.

Peppes Pizza i ankomsthallen.

Ankomst

Peppes Pizza: Peppes Pizza er det eneste serveringskonseptet som har vært i kontinuerlig drift på samme sted siden lufthavnen åpnet i 1998. De siste årene har Peppes Pizza gått gjennom en innovasjon, både med tanke på konsept og design, og ikke minst på menyen som tilbys gjestene. Uformell atmosfære, hyggelige omgivelser og en amerikansk pizzameny er grunnsteiner i Peppes. I tillegg til den klassiske pizzalinjeen Classic Chicago, tilbys også Premium Chicago med mer og bedre toppinger, Freestyle California med spennende toppinger på en tynn bunn, og Pure New York – enkle rene smaker på tynn bunn.

Peppes Pizza åpner 1. kvartal 2017.

Avgang innland

Bølgen & Moi Food Garage skal inn på Gardermoen.

Bølgen & Moi Food Garage: Et frodig og uhøytidelig alternativ til Bølgen & Moi Brasseri som vil by på uventede og velsmakende matopplevelser. Trond Moi er svært glad for å endelig kunne tilby Bølgen & Moi Food Garage til de reisende på Oslo lufthavn. Samarbeidet med HMSHost og Blender vil gjøre det mulig å kombinere lang driftserfaring på flyplass med Bølgen & Moi sitt konsept og grunnfilosofi, som handler om å tilby spennende, leken og uhøytidelig kvalitetsmat. Moi tilbringer mye tid på flyplasser, og har mange spennende tanker om å kunne tilby de reisende gode og velsmakende matopplevelser før de drar ut i den store verden.

TGI Friday's åpner i første kvartal 2017.

Bølgen & Moi Food Garage åpner 1. kvartal 2017.

TGI Friday’s: Berømte premium-burgere, småretter som er ment å deles med gode venner, bartendere i verdensklasse og smilende servitører har gjort TGI Friday's til en favoritt blant nordmenn i alle aldre.

TGI Friday's Bar åpner 1. kvartal 2017.

Humle & Malt åpner første kvartal 2017.

Humle og Malt: En moderne gastropub for alle som er glad i alt det gode man kan lage av humle og malt. Lokalt og godt øl fra flere av de spennende og kvalitetsbevisste håndbryggeriene er stikkordene, og det spesialutviklede Gardermoen-ølet bør bli en slager. Stedet vil også tilby et lite og godt utvalg av høykvalitets gastroretter som er tilpasset måltidsdøgnet på lufthavnen.

Humle & Malt åpner 1. kvartal 2017.

Two Tigers tilbyr moderne asiatisk gastronomi, og åpner første kvartal 2017.

Two Tigers: Moderne asiatisk gastronomi som tilbyr sushi og nudelretter. Two Tigers har allerede hatt suksess på en rekke andre flyplasser rundt om i verden, og er utviklet i Asia i samarbeid med HMSHost. Konseptet er blitt en hit og er også spesielt populært hos asiatiske reisende.

Two Tigers åpner 1. kvartal 2017.

Avgang utland

Fiskeriet blir en nyskapning på avgang utland.

Fiskeriet: Fersk fisk og sjømat tilberedt mens du ser på. Et sted å få med seg det beste fra Norge før du drar fra landet. Her har Umoe videreført det unike, som Fiskeriet på Youngstorget tilbyr; «verdensberømt» fish & chips, fiskekaker, rekesmørbrød, fiskesuppe og andre godsaker fra havet. Ønsker du å ta med noen smakebiter hjem, så tilbyr Fiskeriet et mindre utvalg produkter som er enkle å ta med videre på reisen, blant annet egenprodusert røykelaks og hjemmelagede sauser til fisk og sjømat.

Fiskeriet åpner 1. kvartal 2017.

Ikke bare Blender - Rødseth inn med Fjøla

Christer Rødseth tar med seg det norske råvare-konseptet Fjøla fra Østbanehallen i Oslo til Gardermoen. (Illustrasjon: WORK)

Det er imidlertid ikke bare Blender som skal i aksjon på nye Gardermoen. Dagens to drivere blir til totalt fem: Foruten HMS Host/Blender blir SSP, Reitan Convenience, Joe & The Juice og BIT representert. Fire av de nye selskapene skal inn på «rød sone» bak sikkerhetskontrollen.

Totalt økes antall serveringssteder fra 20 til 37. Antall kiosker øker fra seks til 10. Point og Narvesen får konkurranse fra blant andre 7Eleven.

Blant annet tar Christer Rødseth med seg Fjøla fra Østbanehallen i Oslo til Gardermoen. Interiøret blir stilrent, og menyen skal snekres ut fra sesongens råvarer.

Inn kommer også Jamie Oliver med to konsepter, Jamie's Italian og Jamie's Bakery. Ytterst på nye Pir Nord kommer jaktbaren Hunter Bar. Joe & The Juice er en annen nykommer, med enkle lunsjretter, kaffe, juice og smoothies på menyen.

Bryggeriet Humle & Malt, BIT, Havsalt og Everyday Kitchen er andre nye bekjentskaper som gradvis flytter inn på Gardermoen.

Blender AS

Blender utvikler og drifter spisekonsepter på kjøpesentre og lufthavner, og driver i dag 33 serveringssteder på travle trafikknutepunkter som Oslo S; Bergen lufthavn, Flesland; Stavanger lufthavn, Sola; Sandefjord lufthavn, Torp; Trondheim lufthavn, Værnes; Bodø lufthavn; og serveringssteder i ankomsthallen på Oslo lufthavn, Gardermoen. Blender har i tillegg en betydelig virksomhet i kjøpesentersektoren, og har 41 serveringssteder på kjøpesentre fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Umoe Restaurants AS

Umoe Restaurants AS er Norges ledende serveringskjede med nærmere 9000 ansatte fordelt på 330 restauranter og kafeer i Norge, Danmark og Sverige. Selskapets datterselskaper er Peppes Pizza AS, King Food AS og King Food AB (Burger King), American Bistro Scandinavia, American Bistro AB, TGI Friday's, Starbucks og Blender AS, som er spesialister på å utvikle og drive spisekonsepter på lufthavner og kjøpesentre.

HMSHost International

HMSHost er verdensledende når det gjelder å skape shopping- og spisesteder for trafikknutepunkter og er en del av Autogrill som er en av verdens største aktører innen mat og drikkekonsepter. HMSHost driver i dag serveringsvirksomhet på over 100 lufthavner over hele verden og har en betydelig konseptportefølje bestående av egne brands og internasjonale avtaler med kjente brands og varemerker. HMSHost har i dag sitt hovedkontor på Schiphol lufthavn, Amsterdam hvor de styrer all drift i Europa, Midtøsten og Asia.

Oslo lufthavn, Gardermoen (OSL)

OSL er Norges hovedflyplass og betjente rundt 24 millioner passasjerer i 2014. For øyeblikket er det et utvidelsesprosjekt i gang som omfatter ny avgangs- og ankomsthall, ny jernbanestasjon og ny pir. Når «nye» Oslo lufthavn åpner dørene 27. april 2017, vil den årlige kapasiteten ha blitt økt til 28 millioner passasjerer.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS