SPisfor100_foto_spisfor100_tor_erik_schrøder_caledonien2

Spis for 100 vil sette nye rekorder

I begynnelsen av februar 2016 arrangeres igjen «Spis for 100» i Kristiandsand. Da festivalen ble arrangert tidligere i år, ble det servert 68 736 «Spis for 100»-retter av 48 av byens restauranter, og neste år håper arrangøren på enda en ny rekord.

Publisert

Fra Bølgen & Moi Stavanger og Spis for 100 i 2015. (Foto: Tor Erik Schrøder)

– Matkulturen blomstrer i Kristiansand; å spise ute er blitt en sentral del av hverdagslivet og en populær friditsaktivitet. Å spise ute handler om å spise sammen, få en matopplevelse, kose seg, kanskje prøve noe nytt og spennende? Spisestedene i Kristiansand er blitt mange, kvaliteten er høy og mangfoldet er bredt, skriver prosjektleder for «Spis for 100 Kristiansand», Henning Ross Vestavik.

Vokst seg stor

Fra serveringen av Spis for 100 på restaurant Sjøhuset. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Festivalen i sørlandshovedstaden har vokst seg stor år for år, og i fjor solgte spisestedene i byen hele 68 736 Spis for 100- retter. For å vise utviklingen ble det solgt 23 700 retter i 2012, 40 211 retter i 2013 og 49 662 retter i 2014.

48 spisesteder i 2015

«Med Spis For 100 har serveringsbransjen i Kristiansand løftet i flokk, og stått samlet om denne matfestivalen. Hele byens befolkning ble invitert på matkupp, hvert spisested serverer en måltidsopplevelse til kun 100 kroner hele uken. I 2015 var 48 spisesteder med, kvaliteten var høy og mangfoldet bredt», heter det på hjemmesiden Spisfor100.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS