Greg Rowdon, Matuas sjefsvinmaker.

Beste vinprodusenten på New Zealand

Matua tok den gjeveste prisen av alle under kåringen av «New Zealand Wine Producer of the Year» i regi International Wine and Spirits Competition (IWSC).

Publisert

For Matua, som produserte New Zealands første Sauvignon Blanc i 1974, var konkurransen en stor suksess med til sammen 12 medaljer, inkludert «Gold Outstanding» for 2013-årgangen av Matua Single Vineyard Pinot Noir,fem «Silver Outstanding», fire «Silver» og én «Bronze».

Fire år på rad

Dette betyr at Matua har mottatt tittelen «New Zealand Wine Producer of the Year» eller «New Zealand Winemaker of the Year» i store internasjonale vinkonkurranser fire år på rad.

Matua vant årets trofe i konkurranse med andre newzealandske vinprodusenter som Giesen, Kim Crawford og Bancott Estate.

Anerkjente viner fra New Zealand

– Mer enn noen gang produserer New Zealand viner som blir anerkjent globalt så å bli kåret til «New Zealand Wine Producer of the Year» av IWSC er ikke bare et kvalitetsbevis, men det sier også noe om bredden i porteføljen og Matuas konsistente høye standard, sier Greg Rowdon, Matuas sjefsvinmaker.

– Vi meldte på 12 viner og fikk 12 medaljer, så vi er veldig glade for 100% uttelling. Det var ikke en bestemt vin som stod for medaljesankingen, men porteføljen som helhetlig leverte konsekvent gode resultater, som også er vårt endelige mål, sier Rowdon.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

International Wine & Spirit Competition

Grunnlagt i 1969, er International Wine & Spirit Competition anerkjent som den originale, den mest prestisjefylte og respekterte vin- og spritkonkurransen i hele verden.

Med påmeldinger fra nesten 90 land verden over består konkurransen av en totrinns bedømmelsesprosess som pågår over en seks måneders periode for å sikkerstille at IWSC gir bransjens mest troverdige resultater.

Powered by Labrador CMS