Raskere nedkjøling med Aga

Det er en utfordring å få kjølt ned flytende mat som supper og sauser fort nok for å redusere risikoen for bakterievekst før distribusjon, men nå lanserer Aga et nytt produkt, «Accu-Chill Sauce Cooling», for rask nedkjøling av flytende næringsmidler

Publisert
Frank Austad. (Foto; Aga)

For å løse dette har Aga i forbindelse med den pågående FoodTech-messen i danske Herning lansert «Accu-Chill Sauce Cooling», som med sin patenterte cryo-injiseringsteknologi sprøyter flytende nitrogen direkte inn i produktet.

Kjøles ned på sekunder

«Accu-Chill Sauce Cooling» ble kategorisert som en trestjerners nyhet, og ble i tillegg nominert til FoodTech Product News & Award.

Produktet blir kjølt ned på noen sekunder, noe som er mye mer effektivt enn tradisjonelle kjølemetoder.

– «Accu-Chill Sauce Cooling» sørger for at sauser og supper opprettholder både smak, konsistens og kvalitet bedre enn tradisjonelle kjølemetoder, sier «Head of Food Industries» i Aga, Frank Austad, i en pressemelding.

Unngår varme og kalde «spots»

Som navnet antyder, sprøyter «Accu-Chill Sauce Cooling» det kryogeniske kjølemiddelet direkte inn i suppen eller sausen. Den direkte kontakten mellom matproduktet og den kryogeniske kjølevæsken gir den raskeste og mest effektive energioverføring av alle løsninger som er tilgjengelig i dag.

– Denne løsningen gir produsenter og dagligvareaktører i Norge mye større fleksibilitet både når det gjelder holdbarhet, distribusjon og ikke minst matsvinn, påpeker Austad.

Saken fortsetter under bildet

Energioverføringen spres jevnt gjennom hele batchen. Dette eliminerer sjansen for varme og kalde «spots», noe som vanligvis er forbundet med andre kjølealternativer. Operatøren kan forhåndsinnstille ønskede parametere (tid, temperatur eller dreiemoment). «Accu-Chill Sauce Cooling regulerer automatisk kryogenstrømmen slik at man oppnår nøyaktige og konsistente temperaturer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS