Bryggerne hos Nøgne Ø sørget for nye medaljer til bryggeriet. (Foto: Nøgne Ø)
Bryggerne hos Nøgne Ø sørget for nye medaljer til bryggeriet. (Foto: Nøgne Ø)

Ny medaljefangst for Nøgne Ø

Nøgne Ø hentet fire medaljer i European Beer Challenge 2019, som er en av de eldste og mest anerkjente internasjonale smaks- og kvalitetskonkurransene for øl. Det ble også medaljedryss og dobbelt gull til Hogna Brygg og Austmann Bryggeri.

Publisert

I årets konkurranse var over 1000 øl fra 38 europeiske land påmeldt.

Dette ble medaljefangsten for Nøgne Ø:

Dobbelt gull til Nøgne Ø Marooned

Gull til Nøgne Ø Belgian Triangle

Gull til Nøgne Ø Rogue Wave

Sølv til Nøgne Ø Dark Horizon 6

– Vi bli like hver ydmyke og beæret hver gang over å motta slike anerkjennelser, sier markedssjef hos Nøgne Ø, Tom Young (til venstre), her sammen med Tore Nybø. (Foto: Arkiv)
– Vi bli like hver ydmyke og beæret hver gang over å motta slike anerkjennelser, sier markedssjef hos Nøgne Ø, Tom Young (til venstre), her sammen med Tore Nybø. (Foto: Arkiv)

Like ydmyke og beæret

Alle medaljevinnere kommer fra fatlagringsserien, der Nøgne Ø bruker forskjellige gjæringsmetoder, tilsetter bær, frukt, kryddere og andre ingredienser, og modner ølet på eikefat.

– Selv etter å ha mottatt godt over 100 medaljer og utmerkelser for våre øl opp gjennom årene, blir vi hver gang like ydmyke og beæret over å motta slike anerkjennelser, sier markedssjef hos Nøgne Ø, Tom Young, og fortsetter:

– Vi er utrolig stolte av våre bryggere som utviser en slik form for kreativitet, og som år etter år fortsetter å brygge øl som skaper begeistring og går utenfor de etablerte normene.

Også gull til Hogna Brygg og Austmann Bryggeri

30 av de i alt 1000 innsendte ølsortene, fra 38 land, forserte nåløyet i årets konkurranse. To av dem var også trøndere.

Chocolate Seasurf, et collab brew fra Hogna Brygg i samarbeid med Reins Kloster, og Georgia Peach Sour fra Austmann Bryggeri nådde begge helt til topps på poengskalaen og kan smykke seg med hedersmerket dobbelt gull.

– Vi sendte inn fire øl for å se hvordan vår tolkning av de ulike ølstilene blir vurdert internasjonalt. At alle ble premiert med medaljer. Det er stas, sier daglig leder i Hogna Brygg, Liv Bogen.

Medaljedryss ble det også på Austmann Bryggeri, som ønsket å få en ekstern vurdering av ølet sitt etter å ha fått brygget seg inn i nytt utstyr og nytt bryggeri på Sluppen.

– Vi valgte ut øltyper som er en del av får kjerneportefølje, hverdagsølet vårt. At vi endte opp med fem medaljer er et kvalitetsstempel som viser at vi henger med i et stadig mer krevende marked, sier Thomas Sjue.

Lokalprodusert malt fra Bonsak Gårdsmalteri er en sentral ingrediens i flere av vinneroppskriftene, både Austmanns Pine Shoot NEIPA og Hognas Hoppy Fairytale fikk gull i sin klasse.

– Det er en honnør til Tyson og Bodil og den jobben de gjør med å få fram råvarer av god kvalitet, sier Bogen.

Også Pine Shoot NEIPA fra Austmann Bryggeri er et høyst lokalt brygg, brygget på Bonsakmalt og friske granskudd.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS