Cafe Christiania 10 år

10 år med Café Christiania

Café Christiania feiret i begynnelsen av oktober seg selv med en miniøl-festival, der bryggerier og samarbeidspartnere stilte opp rundt jubilanten. Restauranten tok over lokalene høsten 2005, og har på disse årene rukket å bli spesielt kjent for øl og mat i kombinasjon, Afternoon Tea og brasserimat.

Publisert

Café Christiania feirer 10-årsjubileum i oktober 2015.

– Da vi åpnet i 2005, var konseptet øl og mat i kombinasjon et uutforsket felt i Norge. Vi så en mulighet til å være med på en ølrevolusjon som var helt i startfasen, sier driftssjef Atle Minothi, som har vært med helt siden starten.

Jørn Idar Kvig.

– Vi fant en alliert i ølguru Sigrid Strætkvern i Ringnes. Hun var tidlig ute og har jobbet hardt i mange år for at øllet skulle få sin rette plass i drikkehierarkiet. Sammen har vi etter hvert virkelig fått fart på det, sier Minothi.

Slapp ølbok

– Likevel ante vi lite om at denne trenden skulle nå de høyder den har gjort i dag. Nå finner man et mikrobryggeri på hvert gatehjørne og på hvert hobbyrom. I 2005 kunne gjestene bli provosert av at vi serverte porter i espressokopper etter måltidet. I dag er det neppe å regne som innovativt lengre, sier Minothi.

Restauranten er i dag kjent som en av Norges beste på øl og mat i kombinasjon og er blant annet bidragsyter i boken «Øl- og matboka» skrevet av Jørn Idar Kvig, som ble sluppet 28.september.

Gjestene kan og krever mer

– Begrepet «en øl takk» er i ferd med å viskes ut. Ikke så rart kanskje, ville du sagt «en mat, takk»? Vi opplever at gjester i dag er vesentlig mer kunnskapsrike enn for kun få år siden. Veldig gøy synes vi, og det er også utrolig godt å se at mange års arbeids i ølets tjeneste har gitt resultater. Vi har alltid ment at øl ikke står noe tilbake for vin. Nå, 10 år senere er ølbordet og ølmenyene vi serverer mer populære enn noen sinne, sier Minothi videre.

Det finnes over 800 smakskomponenter i øl, og at det kan smake alt ifra sitrus og bær til sjokolade og kaffe.

Ølbordet

Café Christianias konsept, «ølbordet» er restaurantens «lekegrind» for øl og mat i kombinasjon, og byr på en gastronomisk opplevelse litt utenom det vanlige.

Her setter kjøkkensjef og ølkelner en surprise meny etter sesongens råvarer og tilgang, med passende øl til. Ølkelneren vil underveis i måltidet fortelle om mat og drikke. Ølbordene er i tillegg utstyrt med egne tappekraner i taket.

Brasseri for alle

«I tillegg til å være et ølsted, er Café Christiania en restaurant for alle anledninger. Her finner du alt fra politikere, kjærestepar, forretningsfolk, familier og venner. Selv om vi nok for noen oppleves som en litt formell restaurant har vi en lav terskel, og man kan gjerne komme hit for en kopp kaffe eller en smårett. Vi merker at gjestene i dag har beveget seg fra å ønske en tradisjonell tre-retter til å ønske seg flere smaker og småretter.Derfor har vi innført et segment vi kaller brasseriretter. Det inkluderer både hovedretter og småretter, så er det opp til den enkelte å velge etter anledning og humør», heter det i en pressemelding fra restauranten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS