Konrad Sel og Arne Dalseng3
Konrad Sel og Arne Dalseng3

Gode dager på Østlandske Storhusholdning

– Messen har vært veldig godt besøkt. Vi hadde en flott dag onsdag, og det ser vel så bra ut i dag - torsdag. Som arrangører er vi storfornøyd, sier Konrad Sel i Utstillingsplassen Messer AS, som står bak storhusholdningsmessen i Hamar. Arne Dalseng i BFSN betegner messen i Hamar som en meget god lokalmesse. Se mange bilder fra Østlandske Storhusholdning 2013 i denne saken.

Publisert

Konrad Sel arrangørkomiteen for Østlandske Storhusholdning og daglig leder i BFSN, Arne Dalseng. (Foto: Morten Holt)

I år arrangeres messen for 10 gang.

Vi hadde 739 besøkende den første dagen, mot 723 sist gang, i 2011. Dessuten vet vi at vi har over 1300 forhåndspåmeldte, så vi tror dette blir meget bra. Det ser også ut som om både utstillere og besøkende stortrives, sier "messegeneral" Sel.

Han forteller at rundt 40-45 prosent av dem som besøker messen er beslutningstakere. Dessuten er det en del skoleelever som besøker messen, noe han og utstillerne ser på som positivt. – Dette er den neste generasjonen i bransjen! sier Sel.

En god lokalmesse

– Ikke alle lokalmesser er like gode for tiden, men Østlandske Storhusholdning i Hamar er kanskje blant de aller beste lokalmessene. Arrangørene gjør noe riktig som andre messearrangører ikke har klart å få til. Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra våre medlemmer som deltar her, sier daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), Arne Dalseng.

Han sier videre at gjennom tid har Østlandske Storhusholdning har opparbeidet seg et godt rykte og navn, og blitt et samlingspunkt for bransjefolk i regionen.

Klar for Smak

BFSN-lederen koser seg nå i Hamar, men tenker mye Smak 2014 om dagen.

– Det er mange lokale messer der lokale bransjefolk samles, men hvis du virkelig vil se alt av hva som finnes av tilgjengelig utstyr i Norge, må du til Smak, sier Dalseng.

Under finner du noen bilder fra messen.

Markedsfører hval i innlandet

Daglig leder for Merkevareforeningen for norsk hval på Myre i Vesterålen, Keven André Vottestad, er kanskje messens mest langveisfarende gjest. Her presenterer han hvalkjøtt for Atle Børressen, som er lærerassistent på matfag på Mesna videregående skole i Lillehammer. Les mer i HORECA NUMMER 8 2013. (Foto: Morten Holt)

Konkurranser for lærlinger

Lærlingene fra Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær vant kokkekonkurransen på Østlandske Storhusholdning foran lærlingene fra Tid for mat (Maihaugen, Lillehammer) og Hvelvet (Lillehammer). Fra venstre Robin Vestgård, Ottar Skaslien og Viola Holt Iversen. Konkurransen var også uttak til Norgescup i Stavanger i februar 2014. Les mer i HORECA NUMMER 8 2013 (Foto: Privat/Frode Myklevik)

Innlandsmesterskapet for VK2 Matfag

Dette er fremtidens kokker og servitører. Laget fra VK2 matfag på Raufoss videregående skole vant innlandsmesterskapet for VK2 matfag, kokker og servitører, på Østlandske Storhusholdning. Fra venstre Marius Larsen, Joakim Dahl, Ole Simon Eide (alle kokker) og Sondre Skaug-Engen (servitør). Les mer i HORECA NUMMER 8 2013. (Foto: Morten Holt)

Innlandsmesterskapet for videregående skoler (VK2 matfag) samlet fem skoler fra Hedmark og Oppland. Her fire elever fra Trysil videregående skole, Ane Torine Myrhaug Bæra (fra venstre), Angelo Ostrowski, Eirik Jota og Hans Roger Østerhaug sammen med Frode Myklevik. (Foto: Morten Holt)

Frode Myklevik (til venstre) leder kokke- og servitørkonkurransen for lærlinger. (Foto: Morten Holt)

NM i silderetter

Mills Proff Partner har i år satt i gang NM i silderetter. Tomas E . Karlsen (til venstre) og Truls Jenker forteller at siste frist for påmelding er 31. desember. Mills ønsker å sette søkelys på en gammel god norsk råvare, og inviterer alle til å sende inn forslag på kreative silderetter. Fem finalister plukkes ut til en avgjørende finale under Smak 2014. Du kan lese mer på Sildenm.no og også i HORECA NUMMER 8 2013. (Foto: Morten Holt)

Ny fakkeltype i Norge

Vidar Hanssveen (til venstre) og Nicolay Sørensen i firmaet Beverage Man viser frem en nyhet i Norge, fakkel med engangspatron. Nå slipper du søl med olje og fakkel. Til denne fakkelen får du en patron fylt med palmekjerneolje. Den plasseres i toppen av fakkelholderen, tennes, og brenner så mellom 12 og 15 timer. Les mer i Horeca NUMMER 8 2013. (Foto: Morten Holt)

Suksess med sirup

Liv Bekkeli og Linnea Finnskogen har opplevd rivende utvikling de siste årene. Nå selges om lag 15 forskjellige sirupsprodukter, og omsetningen øker hvert eneste år. Den siste sirupen, kreklingsirup, ble presentert på Østlandske Storhusholdning. Les mer i HORECA NUMMER 8 2013. (Foto: Morten Holt)

Fugl på menyen

Kent Sørensen og Bente Meland fra Vestfold Fugl serverer Crispi Roll Chicken med ost og paprika. (Foto: Morten Holt)

Ny energirik drikke for institusjoner

Sissel Hafsås fra Tine Partner viser frem nyskapningen E+, som er spesialutviklet av Tine, Bergen kommune og Haukeland sykehus. Drikken er ment for institusjoner og sykehus der brukerne trenger svært energirik drikke. Den er basert på naturlige ingredienser, og kommer i fire forskjellige smaker. Les mer om produktet i HORECA NUMMER 8 2013. (Foto: Morten Holt)

Mange i messehallene

Mange besøker Østlandske Storhusholdning. (Foto: Morten Holt)

Neste i 2015

For de som eventuelt undrer og allerede er i planleggingsfasen. Østlandske Storhusholdning arrangeres neste i gang i 2015, og da onsdag 28. og torsdag 29. oktober.

Les mye mer om Østlandske Storhusholdning i Horeca NUMMER 8 2013

Powered by Labrador CMS