Emil H Fjeld og Maria Kristiansen fra Mills Proff Partner

Østlandske Storhusholdning - en kvalitetsmesse

Interessen for storkjøkkenmessen Østlandske Storhusholdning har vært større enn noensinne. Mange utstillere fikk ikke plass denne gangen, men de som fikk plass i Hamarhallen onsdag og torsdag denne uka, stortrivdes. Det gjorde også kokkelærlingene på Vianvang, som vant konkurransen for Hedmark og Oppland.

Publisert
– 2015-utgaven av Østlandske Storhusholdning er nok den beste i messens historie, mener messesjef Konrad Sel. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

– Dette er nok den aller beste av de 11 messene vi har arrangert, konkluderer messesjef Konrad Sel.

– Tilbakemeldingene vi får, overgår alle andre tidligere tilbakemeldinger, sier Sel, og legger til at mange allerede har booket utstillerplass for Østlandske Storhusholdning 25. og 26. oktober 2017.

Østlandske Storhusholdning arrangeres for 11. gang i 2015. (Foto: Morten Holt)

Se bildeglimt fra messen lengre ned i saken.

Egnet tidspunkt for messen

I år var det 802 besøkende, samt et sted mellom 250 og 300 personer involvert som utstillere, den første dagen (onsdag 28. oktober). Det er nesten 80 flere enn for to år siden (messen arrangeres annet hvert år). Totalt hadde vi 1510 besøkende (eks. utstillere).

For meg er ikke antall besøk det viktigste, men at de riktige menneskene er på plass, slik at kontakter knyttes. I år tror jeg mange fra Østlandet ønsker å være til stede fordi det er så lang tid frem til Smak (februar 2017, red. anm), tror Sel, som forteller at hele Sør-Norge er representert.

– Østlandske Storhusholdning blir bare bedre og bedre, mener assisterende kjedesalgssjef i Mills Proff Partner, Emil H. Fjeld, her sammen med Maria Kristiansen, som er distriktssjef for Mills Proff Partner i Østfold. (Foto: Morten Holt)

Blir bare bedre og bedre

Assisterende kjedesalgssjef i Mills Proff Partner, Emil H. Fjeld, bekrefter Sels uttalelser:

Messen på Hamar er blitt bare bedre og bedre. Her føler jeg at alt «går på skinner», og vi som utstillere får alltid den hjelp og assistanse vi trenger. Jeg rangerer Østlandske Storhusholdning som en av de tre beste i landet.

Fjeld har vært i bransjen i 25 år, de siste 13 årene i Mills Proff Partner, og deltatt på en rekke messer av ulike størrelser over hele landet.

Vianvang hadde de beste lærlingene

Lærlingene fra Vianvang vant kokkekonkurransen på Østlandske Storhusholdning. Fra høyre deltaker Nils Flatmark, lagleder Dag Robin Leirvåg og deltaker Sindre Kristiansen Ruste. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Privat)

Hver gang under Østlandske Storhusholdning, arrangeres det en kokkelærlingkonkurranse med deltakere fra bedrifter Hedmark og Oppland. Denne gang var det Arne Brimis lærlinger på Vianvang som vant konkurransen, og det var Oppland-lærlingene som gjorde rent bord.

Nils Flatmark og Sindre Kristiansen sikret gullet for Vianvang, assistert av lagleder Dan Robin Leirvåg.

Max Ivan Lindkjølen fra Eidskog har utviklet tre produkter i serien «Den allergenfrie hjort», både hjorteburger, karbonader, grillpølser. Her sammen med datteren Maxine Lindkjølen. Max Ivan tror at dette er det første allergenfrie kjøttproduktet i Norge. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

Tord Hoff og Marcus Färber fra Lasse Liten i Gjøvik med lagleder Erik Andre Tho Nyborg endte på sølvplass, mens Anders Bekkelund og Ole Simond Eide fra Gamletorvets Spiseri med lagleder Stig Furuseth ble nummer tre. Også Gamletorvet Spiseru holder hus i Gjøvik.

Geir Arne Sjøenden i det nyetablerte firmaet Sergas AS selger lukkede frityrmaskiner (Fastchef Elite), produsert i Spania. Vestfold Fugl er blant firmaets samarbeidspartnere i Norge. Les mer om Sergas’ produkter i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

Se flere bilder fra Østlandske Storhusholdning under

Kaffeleverandørene er alltid godt representert på storkjøkkenmessene. Her viser Frank Johansen (salgsleder i JDE Professional i Hedmark og Oppland), til venstre) og Geir Ove Haugen (salg- og service for JDE Professional i Valdres og Hallingdal) frem espressomaskinen Franke Foam Master, som er tilpasset restauranter, hoteller og store bedrifter.Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

Nortura har slått seg sammen med Lillehammer Storkjøkkensenter på Østlandske Storhusholdning, og har også sammen etablert en liten restaurant. Onsdag ble det servert sousvide-kokt oksebryst/oksenakke (24 t på 69 grader), mens det i dag er burgerdag. Til venstre Åsmund Hoptun i Nortura og til høyre salgssjef hos Lillehammer Storkjøkkensenter, Dag Erik Larsen. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

Stig Sørlundsengen Kristiansen (til venstre), salgskonsulent i Norengros Johs Olsen Gjøvik, sammen med salgsingeniør i Multivac, Roger Davidsen, viser frem vakuummaskinen MultivacP200 på storhusholdningsmessen på Hamar. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

Ved Marexims stand på Østlandske Storhusholdning. (Foto: Morten Holt)
Det har vært folksomt i Hamarhallen i to dager. Totalt besøkte 1509 mennesker messen, og tillegg kommer omtrent 300 personer fordelt på 75 utstillere. (Foto: Morten Holt)

Tatjana Henneman og Oluf Lorentzen AS har satt søkelyset spesielt på ost på årets messe, og gjestene smaker fornøyd de spennende ostevariantene. Les mer i den neste utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av november. (Foto: Morten Holt)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS