Alex Rosen Amarone Vin27

Alex Rosén med Amarone

De tre første vinene fra Alex Rosén har vært såkalte bordviner – i prisklassen rundt 100 kroner. Nå trår han til, går et skritt videre, og lanserer en førsteklasses Amarone til 350 kroner.

Publisert

Alex Rosén med sin nye Amarone. (Foto: Morten Holt)

Vinen ble nylig presentert på Strand Restaurant i god Alex Rosén-stil - sammen med mesterkokk Tom-Victor Gausdal og Prisca Boffa Hjorth i Eurowine, som har vært Roséns gode medhjelper i forbindelse med utviklingen og lanseringen av alle de fire vinene.

Alex Rosén nyter sin egen Amarone. (Foto: Morten Holt)

Les også: Alex Rosén med rosévin (2011)

Les også: Alex Rosén med hvitvin (2009)

Les også: Alex Roséns rødvinlansering i 2008

«Min gudfar»

Først kom en rødvin fra Sicilia, han fulgte opp året etter med en hvitvin fra Sicilia, før han i 2011 lanserte en rosévin fra Veneto. Nå kommer Amaronen. Alle for øvrig fra produsenten Cantine Giacomo Montresor, med Giorgio Montresor i spissen.

- Prisca er blitt min "vindame". Giorgio er blitt «min gudfar», sier Alex Rosén smilende, mens har forteller om sin kjærlighet til den italienske kulturen, folket og lynnet.

Prisbelønt produsent

"

Alex Rosén sammen med Prisca Boffa Hjort i Eurowine. Boffa Hjorth, som kommer fra Italia, har vært Roséns medhjelper ved alle hans vinlanseringer. (Foto: Morten Holt)

- Alex har uten tvil gått et steg lenger med denne vinen. De tre første vinene ble lansert i Norge som folkelig viner. Dette er noe helt annet. Dette er en Amarone fra en produsent som tidligere blant annet er kåret til Winery of The Year (2010) under Grand Prix del Vino for sin Amarone, sier Prisca Boffa Hjorth.

- Denne vinen er for dem som virkelig er glad i vin. En festvin! Det er en bunnsolid Amarone fra en meget anerkjent produsent, legger Alex Rosén til.

Ung moden årgangsvin

Tom-Victor Gausdal og Alex Rosén under lanseringen av den nye vinen fra Strand Restaurant. (Foto: Morten Holt)

Gausdal laget to retter, risotto og oksekjake, der den nye Amaronen både ble brukt som ingrediens og som følge til rettene.

Den nye vinen er en ung årgangsvin, produsert i 2009 (en Amarone må være minst tre år gammel), men har kommet langt i modning og kvalitet. Den kan lagres i 15 år.

- Den blir bare bedre og bedre, men er helt utmerket nå! sier Alex på Rosén-vis.

15, 5 %

Alex Rosén hjalp til på kjøkkenet, men innrømmet at Tom-Victor Gausdal. sølvmedaljevinner i Bocuse d'Or i 2005, hadde mer kontroll på det som foregikk der. (Foto: Morten Holt)

Alle Amarone-viner har høy alkoholstyrke. Dette er blant de vinene med aller høyest styrke som er i salg i Norge, nemlig 15,5 %. Det gir en meget smaksrik vin, velegnet til høstens retter.

Serveres vel temperert.

Les mye mer om Alex Roséns nye vin i Horeca nummer 8 2012. Der finner du både smaksnotater og mer fra lanseringen på Strand Restaurant 1. november.

Alex Rosén Amarone Della Valpolicella 2009

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent: Cantine Giacomo Montresor - www.vinimontresor.it

Druer: Corvina (70 %), Rondinella (20 %) og Molinara (10 %)

Alkoholstyrke: 15,5 %

Serveringstemperatur: 18-20 grader

Pris: 350 kroner (Vinmonopolet)

Norsk importør: Eurowine

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS