JacobsCreekReserve

Australia med legendarisk årgang i 2012

Her i Norge er sommeren endelig i gang, mens på andre siden av ekvator er vinhøsten akkurat over for denne gang. I følge Bernard Hickin, sjefsvinmaker for Jacob’s Creek, er 2012-årgangen den beste i Australia på 20 år.

Publisert

Hickin forteller at 2012-årgangen vil gå inn i historien som en av de største australske årgangene - sammenlignbar med 1990 og 1991. 2012 årgangen vil gi fantastiske viner i de fleste regionene i Sør-Australia, der både røde og hvite viner viser eksepsjonell kvalitet og intens varietal karakter.

Mange høydepunkter

– En av grunnene til at 2012-årgangen virkelig skiller seg ut er at det er så mange høydepunkter. Vi har sett fantastisk kvalitet ikke bare fra våre beste regioner som Barossa, Coonawarra og Adelaide Hills, men også fra de mer kommersielle regionene i resten av landet. Årgangen fra Barossa er perfekt, mener Hickin.

– I Barossa hadde vi varmt vær uten noen hetebølger slik at druene ble modnet sakte og jevnt. Resultatet ble fremragende Shiraz som vil modnes meget godt. Vinene fra denne årgangen vil få flotte tanniner og konsentrert smak.

Cabernet Sauvignon

Det største høydepunktet for Bernard Hickens er Cabernet Sauvignon. I Coonawarra, regnet som Australias beste region for Cabernet Sauvignon, var det tørrere og varmere enn normalt noe som ser ut til å gi eksepsjonell Cabernet Sauvignon, forteller han. Dette er kanskje den beste årgangen siden den kritikerroste 1998-årgangen. Små drueavlinger gir druer med svært konsentrert smak av solbær og med flott tanninstruktur.

Det er enda noen år til disse vinene kommer på det norske markedet for først skal de godgjøre seg en tid på fat og flaske før de seiler vestover.

Mens du venter på 2012-årgangen kan du i mellomtiden kose deg med en Jacob’s Creek Reserve Cabernet Sauvignon 2009, også den fra Coonawarra. Egnet til grillmaten.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS