Boksvinenes Høytid4 nett

Billig på boks – dyrt på flaske

Salget av rimelig vin på flasker stuper på Vinmonopolet. Boksvinene overtar. Nå er nærmere 65 prosent av alt rødvinsalg i Norge boksvin

Publisert

Boksvinene overtar. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Det sterke salget av vin på BiB påvirker nå for alvor salget av annen billigvin på Vinmonopolet. Mens de fleste segmenter har økning i volum, går salget av vin på flasker til under 100-lappen kraftig ned, skriver Adressa.no.

Økning i dyr prisklasse

– Det interessante er at økningen i BiB-salget ikke går ut over andre kategorier enn flaskevin til under hundrelappen. Vi har nemlig økning i alle de andre prissegmentene, spesielt når det gjelder mer kostbare viner, sier produktsjef Trond Otrebeski til avisen.

I november lanserer derfor Vinmonopolet en rekke produkter i relativt høy prisklasse.

Les også: Alex Rosén med Amarone

63 prosent av rødvinssalget på BiB

– Vi får gode priser på innkjøp av slike produkter, og merker også at det er bra tilgjengelighet ute i Europa, sier Otrebeski til avisen.

Blant rødvin utgjør nå bagvin hele 63,0 prosent av totalsalget (per september), mens bag-andelen blant hvite viner var på 54,8 prosent. Både hvitt og rødt på bag hadde imidlertid nedgang i september sammenlignet med året før.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS