Kaffeverden

Coffee Of The World i ny drakt

Coffee Of The World kommer i ny drakt 1.september. Serien består av 10 ulike kaffesorter fra forskjellige opprinnelsesland, med forskjellige brenningsgrader. Her kan du velge og vrake blant noen av de mest ettertraktede og spennende smakene og aromaene fra kaffens verden.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Noen av de mest spesielle kaffetypene i serien er Single Estate-variantene. Single Estate angir at kaffen kommer fra spesielt utvalgte plantasjer hvor område, klima og prosesseringen setter sitt unike preg på kaffen. Dette er kaffe produsert under bærekraftige forhold med 100 prosent sporbarhet. Med disse variantene introduseres Single Estate kaffe med full tyngde i det norske kaffemarkedet.

Nye begreper og beskrivelser er benyttet slik at man lettere skal kunne orientere seg i kaffens ulike spesifikasjoner og definisjoner.

Single Origin

Dette er kaffebønner som er dyrket i samme region. På samme måte som med vindistrikter, vil jordsmonnet i regionen sette sin spesielle smak på kaffen. De mest ettertraktede kaffetypene kommer fra regioner som er kjent for sine utmerkede dyrkingsforhold.

Single Estate

Denne distinksjonen gis til kaffe som er dyrket og høstet på én bestemt plantasje. Single Estate kaffe fra de beste plantasjene i de beste kaffedyrkingsregionene er følgelig noen av de kaffetypene som regnes som aller best.

Blend

Det aller meste av kaffe som selges, består av en blanding av ulike typer kaffebønner. På denne måten kan man “designe” en spesiell karakter og smakskarakteristikk, basert på spesielt, utvalgte bønner fra flere land og regioner.

Slowroast

En brenningsmetode der man bruker litt lavere temperatur, over noe lenger tid enn normalt. Dette bidrar til å bevare og fremheve flest mulig av de gode smaksnyanser, samt redusere bitterheten. Slik får man et balansert smaksresultat og man unngår at enkelte smakskarakterer får for stor dominans.

Trommelbrenning

Kaffen brennes i en trommelbrenner etter gammel tradisjon. Dette gjør det mulig å brenne lengre og jevnere, en viktig forutsetning for en optimal espresso.

Powered by Labrador CMS