HalvorHeuchEspenVesterdalLarsen2

Juleakevitt i 25 år

Gilde Juleakevitt kom på markedet for første gang i 1988 – og den gang som i dag er Halvor Heuch, sjefsdestillatør i Arcus, mannen bak de gylne dråpene. I år det er 25 år siden Heuch og hans kolleger satt i gang arbeidet med å utvikle en egen juleakevitt.

Publisert

` destillatør Halvor Heuch og kokk ved Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen,

Og kort tid etter at den kom på markedet ble den også en kjempesuksess.

Over 300 000 liter av Gilde Juleakevitt

Gilde Juleakevitt for 25. gang.

Nå selges det hvert år – i løpet av to måneders tid, over 300 000 liter Gilde Juleakevitt. I disse dager tappes årets juleakevitt fra de store fatene hos Arcus på Gjelleråsen, og i slutten av oktober vil den være tilgjengelig hos Vinmonopolet.

Til den tradisjonsrike julematen

– Tradisjonen tro, så har årets juleakevitt en rik og edel fatkarakter med en stor andel akevittkrydder og komplekse eiketoner fra sherryfatene den modnes på. Dette, sammen med noe sitrus og vinøse rester av sherry, gjør juleakevitten svært passende til den tradisjonsrike julematen vi etter hvert er blitt så glad i, sier Halvor Heuch.

Litt annerledes hvert år

Juleakevitten er den eneste akevitten med årsbetegnelse. Hvert år er smaken litt annerledes enn året før.

– Oppskriften varierer fra år til år. Vi holder også igjen en viss mengde hvert år av juleakevitten som utgjør en stamme i neste års akevitt. Så noen av dråpene fra den første juleakevitten vi lagde er faktisk med i årets utgave, sier Heuch.

Akevittsalget øker

Mens alt annet brennevin opplever en nedgang i salget for tiden – er akevittene alene om å se at pilen peker oppover.

– Det er fordi akevittene vi har utviklet i løpet av disse 25 årene holder så høy kvalitet. Samtidig som akevitten er blitt et fast tilbehør til julematen, ser vi at den nå blir brukt mer og mer til andre gode måltider gjennom hele året, sier Heuch.

Les også: Nå lanserer Hellstrøm akevitt

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS