Kon-Tiki

Kon-Tiki Chardonnay: Eventyrlig hyllest

En av Norgeshistoriens mest folkekjære eventyrere, Thor Heyerdal, vant verdensberømmelse da han krysset Stillehavet på oppdagelsesferd med flåten Kon-Tiki i 1947. 65 år etter hans forhistoriske seilas hedrer vinimportøren Ekjord Thor Heyerdal og hans kompanjonger med en spesialutviklet hvitvin – Kon-Tiki Chardonnay.

Publisert

Nå lanseres det egen Kon-Tiki-vin. (illustrasjonsfoto)

For de fleste er Thor Heyerdal ensbetydende med eventyrlyst, nysgjerrighet og en overlevelsesevne uten sidestykke. Norgeshistoriens mest kjente eventyrer har plassert nordmenn på verdenskartet med sin 101 dager lange oppdagelsesreise der de forserte 8 000 km i Stillehavet på en balsaflåte.

Filmatiseringen av Kon-Tikis farefulle ferd får kinopremiere den 24. august, som igjen aktualiserer Thor Heyerdals historie.

En hyllest til solkongen

Som en hyllest til Thor Heyerdal og Kon-Tikis 65 års jubileum ønsket den norske vinimportøren Ekjord å utvikle en hvitvin som holder høy standard både hva gjelder utseende og innhold.

Likt som at Kon-Tiki har fått sitt navn etter inkafolkets solkonge, har denne symbolikken også blitt ivaretatt i designet av Kon-Tiki Chardonnay. Solkongens maske er gjengitt på etiketten, som gir et tydelig vink til Thor Heyerdals egenvalgte symbol for reisen.

Spesialutviklet

– Kon-Tiki Chardonnay er spesialutviklet i samarbeid med representanter fra Kon-Tiki museet, og vi gleder oss til å se hvordan denne nylanseringen vil bli mottatt blant nordmenn nå utover høsten, sier Nils Ekjord, administrerende direktør i Ekjord AS.

Webside: www.ekjord.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS