Renault David Croizet 4

Norden – viktig for Renault

Da Jean Antonin Renault var 25 år gammel, etablerte han Renault Cognac i 1835. 20 år senere, i 1855, startet eksporten av Renault Cognac til det nordiske markedet. Det har siden vært det viktigste eksportmarkedet for produsenten.

Publisert

Master Blender i Renault Cognac, David Croizet.

Renault Cognac er i dag etablert som et av Norden og Baltikums mest solgte premium cognac med et totalsalg på over 300 000 liter. I dag ligger nordmenn på verdenstoppen i forbruk av Cognac per hode.

Renault var også et av de første konjakkhusene som fraktet og solgte Cognac på flaske i stedet for på tønne. På slutten av 1800-tallet ble den legendariske Carte Noire Extra-blandingen introdusert. Renault er i dag et av de få kjente konjakkhusene der salget primært består av produkter med XO-kvalitet.

David Croizet.

Håndlagede tønner

– Renault kombinerer høy kvalitetsstandard med lange tradisjoner der vi kontrollerer produksjonsprosessen helt fra vinrankene settes til tapping. Vår kjente Renault Carte Noire Extra består av druer fra Grande, Petite Champagne og Fins Bois. Druene fra Grande og Petite Champagne gir en rund, behagelig og lengre smak mens druer fra Fins Bois tilfører undertoner av frukt, blomster og krydder, sier Master Blender i Renault Cognac, David Croizet, som nylig var på norgesbesøk.

–Samtidig er aldringsprosessen helt avgjørende for å gjøre en eau-de-vie til en god premium Cognac. Her benytter vi fat som gir blandingen mulighet til å ”puste” gjennom eiketreet samtidig som vi får innslag av vanilje-, krydder- og fruktsmaker fra eiketreet. Renault Cognac blir lagret i tønner som er håndlagede. Disse tønnene er laget av eik fra skogene i Limousin og Troncais. Lagring og aldringsprosessen for våre premium Cognac’er varer i minst seks år og helt opp til 30 år, forteller han videre.

Sofistikert Cognac-marked

Helt tilbake til 1855 da Jean Antonin Renault startet eksport av Renault Cognac til de nordiske land og Baltikum har dette vært det viktigste markedet for Renault Cognac.

–Vi føler på mange måter at Skandinavia og Baltikum er våre hjemmemarkeder. Vi er i dag også til stede i USA og Asia, men vår Cognac er utviklet for det skandinaviske markedet. Dette er verdens mest sofistikerte cognacmarked med konsumenter som er opptatt av kvalitet, fortsetter David Croizet.

Renault familien i Norge består av Renault Carte Noire Extra og Renault Carte d`Argent. Produksjon av Renault Cognac foregår i St. Sauvant i Cognac.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS