SØNNAVINLOGO2

Ny vingrossist satser på Andalucia

Fra før var vi godt kjent med søte og alkoholsterke viner fra det sørligste Spania. Den nyetablerte vingrossisten Sønnavin ønsker å vise oss regionens matviner og presenterer et knippe sterke kandidater til høstens festmenyer.

Publisert

De andalusiske sletter har gitt oss sherry, amontillado og fino, alt sammen godt kjent for generasjoner av norske vinelskere.

Mindre kjent her hjemme er kanskje at det i åssidene i det enorme fjellmassivet rett innenfor Solkysten produseres noen av Spanias mest spennende matviner.

Lang historie

Dette er ikke noe nytt. For to tusen år siden ble det eksportert store mengder vin fra nettopp dette distriktet til makthaverne i Roma. I dag finner vinene herfra veien til en rekke europeiske topprestauranter, uten at det har blitt lagt merke til i Norge.

Sønnavin ønsker å gjøre noe med dette.

Mineralrike forhold

Hvordan lar det seg gjøre å produsere god vin i et så varmt klima?

– De andalusiske vingårdene ligger høyt, en av dem er faktisk Europas mest høytliggende, forteller Caroline Alfsen Peterson i Sønnavin.

I tillegg til et gunstig mikroklima, nyter produsentene godt av mineralrike grunnforhold.

– Vinene får karakter og stedlig særpreg, i stil skiller nok mange seg ut fra det typisk spanske. Lokale druetyper kombineres med dyrking av importerte. Det mest interessante foregår i skjæringspunktet mellom tradisjon og innovativt arbeid, mener Alfsen Peterson, som legger til at Andalucia er utsett av spanske myndigheter som satsningsområde for økologi.

Dette gjenspeiler seg i vår produktkatalog, selv om kvalitet er viktigste rettesnor.

Sønnavins produkter er nå tilgjengelige for norske horecakunder hos Sønnavin og distributøren Inter Logistikk AS.

Nettside: www.sonnavin.no

"
Powered by Labrador CMS