Cecilia Beretta Amarone Magnum med gaveeske

Tips til vin i julen

Vi går høytidsstemte dager i møte, med alt det innebærer av forberedelser, tradisjoner og festlige aktiviteter med familie og venner. Allerede nå kan man begynne å finpusse på detaljene for å sikre velsmakende tilbehør til julemiddagene, smakfulle julegaver og sprudlende alternativer til nyttårsfeiringen.

Publisert

Bibendum har her håndplukket et utvalg anbefalte viner til julen og nyttårsaften, slik at det blir lettere å finne frem i julerushet.

Jul på boks

Den urtypiske italienske Colori d’Italia så for første gang dagens lys i 2010, og har siden da blitt et populært vinvalg for mange nordmenn. Vinen er spesielt utviklet med tanke på norske ganer, og nå ruller den også inn på Vinmonopolet i et nytt design skreddersydd for sesongen. Den blir dermed en av ytterst få bag-in-boxer med juledesign. Colori d’Italia passer som festlig forfriskning til juleverkstedet og som tilbehør til julens mange måltider. Med den dype rødfargen og en smak av kirsebær, plommer og mandelkjerner gjør den seg også godt som et avbrekk til høytidens gløgg.

Pris: 360 kroner

Tradisjonsrike juledager

For mange nordmenn er den klassiske og tradisjonsrike vinen Faustino V Reserva allerede synonymt med peiskos og innetid. I anledning årets julefeiring kommer den i en feststemt innpakning. Med Faustino V Reserva får du en vin med en harmonisk, fyldig og rund smak samt preg av kirsebær og jordbær signert det spanske vinhuset Bodegas Faustino.

Pris: 150 kroner

Dobbel vinglede

I julens større sammenkomster kan det lønne seg å dele Faustino V Reserva Magnum. På størrelse med to ordinære vinflasker kan du dermed gjøre inntrykk med en imponerende rødvin fra vinhuset Bodegas Faustino. Magnumflasken på 1,5 liter er tilgjengelig i en rustikk trekasse, som egner seg like godt på middagsbordet som under juletreet.

Pris: 340 kroner

Rubinrød favoritt

Lange tradisjoner i kombinasjon med moderne og innovativ vinmaking står i fokus på Villa Borghetti, et lite slott i Valpolicella. Vinhusets resultater taler for seg selv – de produserer en av de mest populære italienske rødvinene på Vinmonopolet, Villa Borghetti Valpolicella Classico. Folkets favoritt er nå også tilgjengelig i en høytidelig gavepakning. Med Villa Borghetti Valpolicella Classico minimeres også sannsynligheten for hodepine dagen derpå, ettersom vinen inneholder lite garvestoffer. Den rubinrøde vinen egner seg spesielt godt til juletorsken.

Pris: 115 kroner

Herskapelig og fornem julefeiring

De som ønsker å imponere med en storslagen julegave bør ta en nærmere titt på Cecilia Beretta Amarone Magnum. Denne kjempen kommer fra en liten italiensk vingård, som kun produserer et begrenset antall toppviner av høy kvalitet hvert år. Den herskapelige Cecilia Beretta Amarone gjør seg godt på festbordet, eller under juletreet til en du virkelig setter pris på. Rødvinen er laget på tørkede druer, som gir en mer konsentrert smak, mørkere farge og høyere alkoholprosent. Med Cecilia Beretta Amarone er du garantert en kompleks og elegant kvalitetsvin.

Pris: 690 kroner

Lune vinterkvelder

Den høytidsstemte rødvinen Fortant Cabernet Sauvignon er en av få hvor juledesignet er trykket direkte på flasken. Den klassiske vinen har lange tradisjoner i mange hjem og har bevist sin suksess år etter år. Er laget på Cabernet Sauvignon, og har en dyp mørkerød farge. Den fine, kirsebærpregede fruktaromaen i Fortant Cabernet Sauvignon gir en lettdrikkelig og anvendelig rødvin.

Pris: 110 kroner

Eksklusive årgangsbobler

Nyttårsaften er for mange ensbetydende med bobler i glasset. Cecilia Beretta Prosecco Superiore Brut garanterer en sprudlende og frisk skål for det nye året. Prosecco passerte nylig Cava som den mest solgte type musserende vin på Vinmonopolet, og denne årgangsproseccoenkan bli en favoritt i løpet av årets store festsesong. Nøye sorterte druer ligger til grunn for de sprudlende dråpene.

Pris: 140 kroner

Les mer på Bibendum.no

"
Powered by Labrador CMS