DoppioPasso

Toppselger med julemotiv

Doppio Passo har vært Norges mest solgte rødvin siden begynnelsen av 2010. Nå lanseres den italienske vinen med julemotiv i Norge. Fra og med midten av november blir både flaskeutgaven og Bag-in-Box-varianten av Doppio Passo prydet med flygende reinsdyr.

Publisert

– Doppio Passo er en svært allsidig vin som passer godt til mange av nordmenns favorittretter i julehøytiden. Vinen har ren frukt, god fylde og bløte tanniner, og det gjør at den passer godt til mange ulike typer mat, forteller Camilla Wedding i den norske vinimportøren Excellars.

Til norske ganer

Ikke minst er vinen en svært god match til kraftige kjøttretter og norsk julemat som pinnekjøtt og ribbe. Som følge av sin allsidighet passer Doppio Passo imidlertid også godt til juletorsken, nyttårskalkunen og en rekke andre retter.

- Vi ser at mange forbrukere foretrekker runde viner, gjerne med sødmefull frukt og mye smak. Doppio Passo er en slik vin – den er bløt, saftig og inneholder lite tanniner. Doppio Passo er en vin som passer veldig godt til norske ganer og som er lett å like, sier Wedding.

Bedre match til julemiddagen

Men det nye juledesignet er ikke den eneste forandringen folkefavoritten gjennomgår i disse dager. Samtidig som vinen blir utstyrt med julemotiv får også innholdet en liten oppgradering. Doppio Passo får fra og med midten av november redusert sukkerinnhold, noe som gjør den til en enda bedre match til julemiddagen.

- Det reduserte sukkernivået gjør at Doppio Passo blir friskere og mer balansert, og fraværet av lagring på eikefat under produksjonen gir ren og klar frukt. Samtidig er dette fortsatt en sødmefull vin som vil appellere til personer som er glade i runde og saftige viner, forklarer Wedding.

Laget på ripasso-metoden

Vinen er produsert i Puglia i Italia av druen Primitivo, som gir viner med rik og konsentrert frukt. Doppio Passo har sitt navn fra den såkalte ripasso-metoden, og er produsert ved hjelp av en lokal variant av denne metoden, hvor man har tilsatt drueskall fra ferdiggjæret vin.

Land/distrikt: Salento, Puglia, Italia

Drue: Primitivo (100 %)

Alkoholinnhold: 13 prosent

Pris: 100 kroner (0,75 l) og 400 kroner (Bag-in-Box (3 l)

Nettside norsk importør: Excellars.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS