LindemansRoseTrolltunga

Trolltunga er nordmenns favorittmotiv

Spektakulære Trolltunga er plukket ut som hovedmotiv når det australske vinhuset Lindeman´s sender rosévin ut i verden i 2013. Reiselivsdirektøren i Hardanger håper synligheten kan bidra til å sette Trolltunga på turistkartet.

Publisert

Vakre Trolltunga i Hordaland trakk det lengste strået da den australske vingiganten Lindeman´s inviterte det norske folk til å stemme frem sitt favorittmotiv som skal pryde vinprodusentens bag-in-box rosévin.

Hordalandsmotivet konkurrerte blant annet med Kjerag i Rogaland og Trollstigen i Møre og Romsdal.

− I fjor sommer reiste vi med et internasjonalt filmteam i norske fjell- og fjordlandskap. Målet vårt var å fange den spesielle stemningen i norsk vår- og sommernatur som vi forbinder med vår vin, sier Katrin Juvet som representerer Lindeman´s i Norge.

Nesten manipulert virkelighet

Etter publikumskonkurransen der nordmenn har avgitt stemmer på destinasjonen og motivet som er sin Norgesfavoritt, er det nå det spektakulære bildet av Trolltunga som skal trykkes og distribueres på utallige kartonger vin.

− Trolltunga treffer en nerve, og har en fantastisk utsikt over dramatisk vestlandsnatur. Bildet ser nesten manipulert ut. Det er spennende og vakkert, vi er heldige som har så utrolig natur å benytte oss av, sier Juvet.

Unik, men ukjent

Reiselivsdirektør i Hardanger, Hans Jørgen Andersen, håper profileringen av Trolltunga kan bidra til å skape bedre kjennskap til denne naturattraksjonen.

− Trolltunga er fremdeles et ukjent sted for mange. Forhåpentligvis kan denne synligheten gjennom Lindeman´s rosévin bidra til at den får sin fortjente plass blant norske turistattraksjoner, sier Andersen.Han håper både vinprodusenten og Hardanger som destinasjon vil få glede av det nye designet på vinen.

− Vi er stolte og glade over å representere vinnerattraksjonen. Trolltunga er et unik reisemål, og mange turister kommer faktisk ene og alene til Norge for å oppleve nettopp denne attraksjonen. Nå håper vi enda flere vil komme til Hardanger for å oppleve denne fantastiske naturen, sier Andersen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS