arnebrimi_liten

Arne Brimi lanserer eksklusiv julemat

I et eksklusivt samarbeid med ICA Supermarked lanserer Arne Brimi sin egen serie med julemat. Arne Brimi lanserer i første omgang fem produkter i den eksklusive serien Selection Arne Brimi, som kommer i et begrenset parti på opptil 5000 pakker.

Publisert

– Vi vet at mange i Norge har et brennende engasjement for å skape produkter med identitet. Å finne frem til disse er spennende. Her blir produktene laget med stolthet, kunnskap og håndverk. Det er sammen med disse folkene jeg har utviklet de første produktene. På Evanger arbeider det 12 personer som brenner for hver eneste pølse de produserer, og de er et godt eksempel på noe av det vi leter etter, sier Arne Brimi.

– Vi er stolte av at Arne Brimi, som er selve symbolet på norsk matkultur, nå lanserer sine egne produkter hos ICA Supermarked. Det er et tett samarbeid mellom ICA og Brimi; han brukes i opplæring av våre ferskvaresjefer og kan nå også glede våre kunder med sine gode juleprodukter, sier Elisabet Mæland Fosse, kjededirektør for ICA Supermarked.

Pinnekjøtt av lam fra Vestlandet

Arne Brimi: “Vatnast ut i 1 døgn. Dampast på rist eller bjørkepinnar i 2 - 3 timar til kjøtet losnar lett av beina. Sjølv likar eg pinnekjøtet best når det er skjerpa, ved å leggja det i langpanne i steikjeomnen på 200 grader i ca 10 - 15 minutt før servering. Kålrotstappe og gode, kokte poteter høyrer alltid med.”

Surret sylte

Arne Brimi: “Sylte er ein tradisjonsbærar for julematen vår. Sjølv likar eg sylte best på lefse. Sylte er også godt på grovt brød. Grov sennep og raudbeter smakar alltid godt til.”

Einerrøykte reinsdyrspølser

Arne Brimi: ”Varmast på svak varme i smør i panne, eller dei kan trekkjast forsiktig i ein kjele med vatn på 70 grader. Server med rotstappe av kålrot, gulrot og gode kokte poteter. Gode pølser vert alltid betre med litt sennep på bordet.”

Reindsdyrskarbonader med einebær og timian

Arne Brimi: ”Karbonader og lauk er ein klassiker. Det er viktig at lauken er skoren i tunne skiver og steikt på svak varme i smør til lauken er mjuk og gylden. Varm så karbonadene i laukpanna. Server med ei skjei rumme, gode grønnsaker som rosenkål og gulrøter, eller det du likar. Rørt tyting høyrer altid med til reinsdyr. Dette er nemlig reinsdyrkarbonader!”

Gardspølse

Arne Brimi: “Pølsa, eller pysja som e si, vert best om den får trekkje i vatn på ca 70 grader i omlag 15 minutt. Kan også dampast på rist i kjel på middels temperatur. God med alle norske rotgrønnsaker eller rotmos, og sjølvsagt med gode mandelpoteter med gulrot og kålrot i stappen.”

Pressemelding

Powered by Labrador CMS