Doppio Passo BIB 2012

Bestselger i ny årgang

Fjorårets varme og tørre sommer har sørget for at den nye årgangen av folkefavoritten Doppio Passo er av tidenes høyeste kvalitet. Den italienske rødvinen Doppio Passo har vært Norges mest solgte i over tre år, og nå kommer den i ny årgang – bedre enn noensinne.

Publisert

I Puglia i Italia, hvor Doppio Passo blir produsert, var 2012 et svært godt år. Det kom en god del regn på vårparten, mens sommeren var svært varm og tørr. Nettopp slike værforhold er perfekte for Doppio Passo-druen Primitivo, som modnes tidlig.

Det varme været i fjor sommer ga en lavere avkastning, men vinen fikk en desto høyere kvalitet med bedre struktur og flottere farge.

Redusert sukkerinnhold

Høsten 2012 fikk Doppio Passo også redusert sukkerinnhold.

– Det reduserte sukkernivået gjør at Doppio Passo nå er friskere og mer balansert, og fraværet av lagring på eikefat under produksjonen gir ren og klar frukt. Samtidig er dette fortsatt en sødmefull vin som vil appellere til personer som er glade i runde og saftige viner. Vinen har med andre ord samme stil som før, men den er enda bedre, forteller Camilla Wedding i den norske vinimportøren Excellars.

Laget på ripassometoden

Doppio Passo har vært Norges mest solgte rødvin både på flaske og Bag-in-Box siden begynnelsen av 2010, og det er ikke tilfeldig.

– Vi ser at mange forbrukere foretrekker runde viner, gjerne med sødmefull frukt og mye smak. Doppio Passo er en slik vin – den er bløt, saftig og inneholder lite tanniner. Vinen passer veldig godt til norske ganer og er lett å like, og den gir forbrukerne mye for pengene. Ikke minst er den som nevnt også svært tilpasningsdyktig når det gjelder mat, sier Wedding.

Doppio Passo er laget i Puglia i Italia av druen Primitivo, noe som i seg selv gir viner med rik og konsentrert frukt. Doppio Passo har sitt navn fra den såkalte ripasso-metoden, og er produsert ved hjelp av en lokal variant av denne metoden, hvor man har tilsatt drueskall fra ferdiggjæret vin. Dette gjør Doppio Passo til en enda fyldigere vin med mer smak.

Allsidig bestselger

– Doppio Passo har ren frukt, god fylde og bløte tanniner, og det gjør at den passer godt til mange ulike typer mat, forklarer Wedding.

Vinen fungerer for eksempel fint til både kraftige og fyldige kjøttretter av okse, vilt eller lam, samtidig som den er en ypperlig match til kylling, ulike pastaretter og andre italienske klassikere. Doppio Passo er også et flott følge til et spennende ostefat – eller den kan nytes uten mat til en hyggelig sammenkomst eller en fredag kveld i sofaen.

Visste du at…

* Doppio Passo er ikke bare en vinproduksjonsmetode – det er også navnet på et dribletriks i fotball som går ut på at en offensiv spiller lurer motstanderen sin til å tro at han har tenkt å bevege seg i en annen retning enn det han skal

* Puglia, hvor Doppio Passo er produsert, er fra naturens side et perfekt sted å dyrke vindruer på, ettersom regionen kan skilte med både middelhavsklima og lune solstråler, i tillegg til en og annen sval havbris

* Primitivo er en drue med mørkt skall som er vanlig i Puglia – men også godt kjent under navnet Zinfandel i USA

Doppio Passo 2012

Drue: Primitivo (100 %)

Land/distrikt: Italia/ Salento, Puglia

Alkoholinnhold: 13 %

Pris: Doppio Passo 2012 blir tilgjengelig på flaske (0,75 l) til 105 kroner kroner og Bag-in-Box (3 liter) til 400 kroner kroner i basisutvalget på Vinmonopolet i disse dager. Vinen finnes også i magnumutgave (1,5 l) til 200 kroner kroner og halvflaske (0,375 l) til 60 kroner kroner. Disse kan bestilles fra Vinmonopolets bestillingsutvalg, og vil også bli tilgjengelige i 2012-årgang i løpet av våren.

Importør: Excellars

Pressemelding

Powered by Labrador CMS