Hjemmekokklaug2

Hellstrøms håndplukkede gir ut kokebok

For litt over ett år siden startet mesterkokk Eyvind Hellstrøm og Jernia jakten på det som skulle bli Hjemmekokklauget; Seks utvalgte hjemmekokker som skulle øke matgleden i de norske hjem, og gjøre det enklere for folk flest å lykkes på kjøkkenet. Denne uken lanserer de sin første kokebok sammen.

Publisert

Hjemmekokkelauget: Fra venstre Petter Gullikstad, Elin Enes, Hege Vevle, Eyvind Hellstrøm, Cecilie Schandy Kvernvik, Arve Serigstad og Pål Ingebrigtsen.

Boka, som fås kjøpt i Jernia-butikker over hele landet, gir leserne nyttige og konkrete tips til så vel hverdag som fest, fra baking til grilling, singelmat, drikke og riktig bruk av utstyr.

Inspirere

Hjemmekokklauget arbeider på frivillig og uavhengig basis, og legger jevnlig ut nye tips og råd på sine hjemmesider og blogger, deltar på ulike arrangementer og medieopptredener, og har i løpet av året som gikk inspirert tusenvis av mennesker over hele landet. Flere holder også matkurs for barn og ungdom.

Hver av de seks hjemmekokkene har fått sitt eget kapittel i boken, som kort sagt er ment å gi leserne kunnskapen de trenger for å lykkes på kjøkkenet:

Hjemmekokkene

Arve Serigstad sørger for å gi leserne smarte tips og triks på kjøkkenet, både når det kommer til hvordan fisk og kjøtt blir saftig, vedlikehold og bruk av kniver, urter, orden og hygiene. Serigstad vant også NM i pizzabaking i 2010, som årlig arrangeres under Gladmatfestivalen i Stavanger.

Hege Vevle er Hjemmekokklaugets singelmat-ekspert, og er opptatt av at maten absolutt ikke behøver å være kjedelig selv om den skal spises alene. Hun har også vunnet prisen for Årets Hjemmekokk 2013, som ble arrangert i Mathallen, Oslo.

For å gjøre bakingen lystbetont, deler Elin Enes sine beste oppskrifter og tips til hvordan man kan få til en vellykket bakst hjemme, uansett om man baker alene eller sammen med barna.

Cecilie Schandy Kvernvik fokuserer på fest- og sjømat, og hvordan man med enkle grep kan gjøre det morsommere å lage mat til festlige lag.

Grillsjefen i lauget heter Petter Gullikstad, kjent fra en rekke TV-opptredener i sommer, eksempelvis Forbrukerinspektørene på NRK1. Han er opptatt av at grilling ikke bare er en sommeraktivitet, men derimot noe man kan gjøre hele året. Petter holder også matkurs på barneskoler og i barnehager.

Pål Ingebrigtsen er spesialist på godt drikke, og gir blant annet gode tips til smakskombinasjoner, valg av drikke til forskjellige retter, alkoholfrie alternativer samt spennende oppskrifter.Hjemmekokklaugets første kokebok selges i alle landets Jernia-butikker fra medio november 2013. Veiledende utsalgspris er 249 kroner.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS