Påske BIB_doppio passo_ primitivo PASQUA 2014

Doppio Passo med påskemotiv

Norges mest solgte rødvin, Doppio Passo, lanseres i mars med spesialdesignet påskemotiv og splitter ny årgang. Vinen er egnet som følge til påskelammet.

Publisert

Den italienske rødvinen Doppio Passo har vært Norges mest solgte i over fire år, og til ære for sine mange tilhengere kommer den nå med påskemotiv. Både flaskeutgaven og Bag-in-Box-varianten av Doppio Passo blir prydet med påskekyllinger og gylne påskeegg.

Doppio Passo er en allsidig vin som blant annet passer godt til det mange nordmenn er glad i å spise i den kommende høytiden – nemlig lam i ulike varianter.

I påsken er det både deilig og praktisk med mat som kan kokes eller stekes på lav temperatur hele dagen – for eksempel en lammegryte, lammestek med urter og hvitløk eller hvilken som helst kjøtt- og grønnsaksgryte som kan stå og småputre.

Langtidstilberedning gir særdeles smakfulle retter med saftig kjøtt og sødmefulle grønnsaker, og nettopp dette gjør Doppio Passo til en ypperlig vinmatch. I tillegg står vinen seg også flott til andre påskeretter som forloren hare og ovnsbakt kylling med tørket frukt.

– Doppio Passo har ren frukt, fin friskhet, god fylde og bløte tanniner, og det gjør at den passer godt til mange ulike typer mat, forklarer Geir Eikeland, som er gründer og daglig leder i den norske vinimportøren Excellars.

Ny årgang

Påskedesignet er imidlertid ikke den eneste Doppio-nyheten i disse dager. Samtidig som vinen blir utstyrt med gullegg og påskekyllinger kommer den også i ny årgang – som er minst like flott som fjorårets toppårgang. I Puglia i Italia, hvor Doppio Passo lages, var 2013 i likhet med 2012 et svært godt år. Været var eksepsjonelt stabilt med en mild vinter og en frisk vår, noe som gjorde vekstsesongen ekstra lang og sørget for at druearomaene fikk tid til å utvikle seg gradvis.

Påskemotiv på boksen.

– Vi har vært veldig heldige som har fått to så fremragende årganger på rad. 2013-utgaven av Doppio Passo har like flott frukt og friskhet som 2012-årgangen, men den har i tillegg enda mer fylde, forteller Geir Eikeland.

Doppio Passo er laget i Puglia i Italia av druen Primitivo, noe som i seg selv gir viner med rik og konsentrert frukt. Doppio Passo har sitt navn fra den såkalte ripasso-metoden, og er produsert ved hjelp av en lokal variant av denne metoden, hvor man har tilsatt drueskall fra ferdiggjæret vin. Dette gjør Doppio Passo til en enda fyldigere og smaksrik vin.

Norges mest solgte

Vinen passer som nevnt utmerket til den store påskemiddagen, men den er også mange nordmenns favoritt når det er tid for et glass rødt på hytta eller i sofaen uten matfølge. Doppio Passo har vært Norges mest solgte rødvin både på flaske og Bag-in-Box siden begynnelsen av 2010.

– Mange er glad i runde og smaksrike viner med sødmefull frukt. Doppio Passo passer derfor veldig godt til norske ganer. Vinen er lett å like, og gir dessuten svært god valuta for pengene, sier Geir Eikeland i Excellars.

Doppio Passo 2013

Land/distrikt: Italia/Puglia

Druer: Primitiovo (100 %)

Pris: 107 kroner (flaske), 400 kroner (BiB)

Begge blir tilgjengelige i basisutvalget på Vinmonopolet i slutten av mars.

Importør: Excellars

Powered by Labrador CMS