François Lurton Les Fumées Blanches

Klassikere med nytt design

Vinene i den populære Les Fumées Blanches-serienhar fått en ny og moderne innpakning som gjenspeiler den friske og livlige 2013-årgangen på innsiden.

Publisert

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc og Les Fumées Blanches Rosé har i flere år vært blant Norges aller mest populære viner i sine respektive kategorier, og nå kommer de begge i splitter ny årgang og med helt nytt design.

Prisbelønte viner i praktiske formater

Mannen bak Les Fumées Blanches, François Lurton, regnes som en visjonær i vinverdenen. Han har en helt spesiell teft for å finne perfekt jordsmonn til nye viner, hvor druene kan oppnå sitt fulle aromatiske potensial. François er kjent for å lage fremragende viner til fornuftige priser, og det er Les Fumées Blanches-serien et strålende eksempel på.

Saken fortsetter under bildet

Mannen bak Les Fumées Blanches, François Lurton.

For hver ny årgang som dukker opp på markedet hanker Les Fumées Blanches-vinene inn en mengde priser og utmerkelser, både her hjemme og i andre land. Norsk Vinkelnerforening har ved flere anledninger lovprist Sauvignon Blanc-varianten og har blant annet kåret den til «Årets hvitvin», og 2013-årgangen av Les Fumées Blanches Rosé på Bag-in-Box har allerede rukket å bli hedret med gullmedalje og tittelen «Årets rosévin» i Vinordic Wine Challenge i Stockholm.

«Den hvite røyken»

Både den hvite og den rosa varianten er tilgjengelige på flaske så vel som på kartong, og særlig sistnevnte er gjerne et hendig format når du skal på hytta, i parken, på båttur eller bare ligge på stranden i sommer.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc ble dessuten nylig lansert på halvflaske i basisutvalget, så om du kun trenger en mindre mengde av François’ forfriskende dråper har du nå også muligheten til å skaffe deg det uten å måtte kjøpe en hel flaske.

Les Fumées Blanchesbetyr direkte oversatt «den hvite røyken», og er navnet på den lyse morgentåken som ruller innover vinmarkene ved foten av fjellkjeden Pyreneene i Sørvest-Frankrike. Tåken kjøler ned vindruene før sola titter frem igjen på formiddagen, og fungerer som en motvekt til heten midt på dagen.

God 2013-sesong

2013-årgangen var en sesong med friskt vær, og det gjenspeiles i at også vinene dette året har fått en eksepsjonelt flott friskhet som man sjelden får så langt sør som dette.

– Les Fumées Blanches-vinene holder jevnt høy kvalitet, år etter år, men jeg vil faktisk påstå at 2013-årgangen er den beste vi har hatt noensinne, sier Tølløv Foss Heggem i den norske vinimportøren Excellars.

Designoppfriskninger i mørkeblått og rosa

Samtidig som vinen kommer i ny årgang får Bag-in-Box-versjonene av både Sauvignon Blanc- og Rosé-vinen hver sin kraftige oppgradering. Sauvignon Blanc-varianten spiller enda mer på tåken vinen har fått navnet sitt fra, og det disige tåkelandskapet i bakgrunnen har fått et drømmende og nesten litt gåtefullt uttrykk i mørkeblått.

Det nye designet på Rosé-utgaven er i den helt andre enden av skalaen, og har et livlig og lekent uttrykk som leder tankene hen til lattermild sommerstemning og lange lyse kvelder i roseblomstrende hager. Flaskevarianten av vinene har dessuten blitt flyttet til forsiden av boksene, hvor de formelig gnistrer av duggfriskhet og vitalitet.

Vakker vin i klar glassflaske

Nytt av året er også at flaskevarianten av Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc er tappet på en klar glassflaske. I Frankrike og mange andre vinproduserende land har man tradisjonelt sett tappet hvite viner på grønne flasker, ikke minst fordi det tidligere var den eneste måten å beskytte vinen mot sollys på. I dag er imidlertid også klare vinflasker utstyrt med UV-beskyttelse, og det er derfor helt uproblematisk å bruke dette.

– Den grønne flasken vinen tidligere ble tappet på virket nesten litt utdatert for en så moderne vin som Les Fumées Blanches. Vi er veldig stolte av vinen, og syntes at det var synd å gjemme den bort, sier François Lurton.

Den nye klare flasken signaliserer også at vinen er klar til å nytes umiddelbart.

– Når Sauvignon Blanc er så vellaget som dette får vinen en veldig flott ren, klar og kjølig lys gul farge med lysegrønt skjær, og nå som den er tappet på klar flaske kan vi endelig vise den frem i all sin prakt til norske vindrikkere, sier Tølløv Foss Heggem i Excellars.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS