Anders Rødseth Isager_2
Anders Rødseth Isager_2

80 produkter til delfinalene i Det Norske Måltid

Nå har juryen smakt seg gjennom 150 produkter og 80 av dem går videre til delfinalene på Bergen Matfestival, Matstreif i Oslo og Mathallen i Trondheim.

Publisert

Anders Rødseth Isager er juryleder i den første delfinalen av Det Norske Måltid, som arrangeres under Bergen Matfestival i morgen, lørdag 5. september. (Foto: Det Norske Måltid)

– De aller fleste produktene blir bedømt i regionen nærmest der de kommer fra, men av praktiske hensyn er det noen unntak. Alle delfinalister er lagt ut på våre nettsider, der er detaljer om hvem som har gått videre, sier Kristin Austigard, prosjektleder i Det Norske Måltid, i en pressemelding.

Du kan se alle delfinalistene lengre ned i saken

Her arrangeres delfinalene

Den første delfinalen arrangeres i morgen, og så går det slag i slag de neste 14 dagene.

* Lørdag 5. september i Bergen på Bergen Matfestival, der juryleder er kokken Anders Rødseth Isager. Han har bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter. Med er også Hanne Frostad, Trude Norevik, kjøkkensjef ved Alvøparken og Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse.

* Lørdag 12. september i Oslo på Matstreif og juryleder er Einar Risvik, forsker og professor i Nofima. Med er også Jørn Lie, matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg og TV2s Wenche Andersen.

* Torsdag 17. september i Trondheim i Mathallen med juryleder Roar Hildonen, restauratør som står bak spisestedet To rom og kjøkken i Trondheim. Med i juryen er også kjøkkensjef Lars E. Vesterdal, Ole Jacob Hoel, journalist og hobbykokk og Anne Karin Statle fra Lofotmat.

18 av 19 fylker representert

Austigard gleder seg over at produkter fra 18 av landets 19 fylker er med til delfinalene. Det er flest produkter fra Rogaland, Sør-Trøndelag og Hordaland, med ellers jevn fordeling utover landet.

– Det er ekstra kjekt at Finnmark, Troms og Nordland har med sju produkter. Vi ser også at matprodusenter står sterkt i Trøndelag og på Vestlandet, noe annet ville vært overraskende, påpeker hun.

Resultatet av de tre delfinalene er 33 produkter som skal bedømmes og bli til 11 vinnere av en finalejury på senhøsten. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016.

Årets Matspire

– Vi venter fullt hus og stor stemning, så bare noter datoen allerede nå, sier Austigard.

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100 000 kroner.

Dette er alle delfinalistene (alfabetisk rekkefølge)

" 6060 Lys ØlGrim & Gryt Økobryggeri

Absolut tradisjon røykelaksMikals Laks AS

Akevittgravet IshavsrøyeAnnes Hage AS

Alstadberger et stjørdalsølKlostergården

Bagstevold EplemostBagstevold Gård Ved Amund Berger

Bassturøkt lammelårStorli Gard

Bjorlilam, Fenalår fra NorgeBjorli Fjellmat As

Blå KjerringøyKjerringøy Gård

BrokkoliniWiig Gartneri og Gilhus Gård

EinerbærsirupEkta gødt DA

Einerrøkt BlåkveiteAnitas Sjømat AS

Eplemos frå Hardanger med vanilje og kanelLutro in Vitro

Eplemost ‘Aroma/Svarthyll’Ulvik Frukt & Cideri

FCC EpleølBalder Brygg as

Ferske rekerSirevaag AS

FJELLGEIT fra Bo JensenBo jensen

Fjord ørretHallvard Lerøy

Flatbrød med rosmarin og havsaltMosbøen Gård

GeitebergetHimmelspannet

Gourmet lammeskankKlostergarden

Gravet RegnbuørretLeiren Laks AS

Grillplanke med ørretHallvard Lerøy

Grønvik Eplemost AromaGrønvik Gard

Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr,Vinje Slakteri as

Gårdsis KrokanBamsrudlåven

Håndkjevla RummebrødHemsedal Flatbrødbakeri

Håndskåret filet av torskSirevaag AS

Jæren Smak RibbePrima Jæren

JÆRSALSAArne Nese og Jone Wiig

Kinn TradisjonKinn Bryggeri

Kinn/Voss Tradisjon med kveikKinn Bryggeri/Voss Bryggeri

KongeostHitra gårdsmat

KveitefiletDomstein Sjømat AS

Kvit KjerringøyKjerringøy Gård

Lammebratwurst med pinnekjøttRøroskjøtt as

Lemonade smakstomatHanasand Gartneri

Lille Henriks honningkaker Heimebakeriet Anne Underberg

Madame Köhlers RabarbraglöggKöhler-Paviljongen

Marinert og Speka lammelårTind Spekevarer AS

MoskuspølseHognamat

Naturbokna torskefilet, skinn og beinfriKarls Fisk & Skalldyr AS

Nebula smakstomatHanasand Gartneri

Norsk RicottaOsteverkstedet

PilegrimspilsenerSundbytunet bryggeri & destilleri AS

Plommesylte frå HardangerLutro in Vitro

Rød SkjærgaardsløkSkjærgaarden gartneri

Røkt Lakseloin`s med pepper & Cognac (Kaldrøkt)Garnviks Røkeri

Røros-Is Fløteis m/molteGalåvolden Gård AS

Røros-Is Tjukkmjølksis m/tyttebærGalåvolden Gård AS

RåblåGrindal Ysteri

SALMA loinSalmon Brands AS

SALMARAWSalmon Brands AS

Selbu Blå kraftigTINE Meieriet Selbu, 7580 Selbu

Siciliana picante, rå spesialpølseUnil AS

SJITNE GULERØDEJ&J WIIG DA

Sjøfrossen villfanget torskefiletRAMOEN AS, M-36, fabrikktråler

SkakkelaksSkakke Røykeri As

Skinka frå SuldalFjellmat frå Suldal AS

SkjærgaardsløkSkjærgaarden gartneri

Slaget På VågenLysefjorden Mikrobryggeri

SnackpaprikaMiljøgartneriet

SolbærmarmeladeDen Glade Ku

Superknask knekkebrød Elta og bakt på Finnøy, med havsaltEnergimat AS

TelemarksklingKlingeling

TorneroseDen blinde Ku

Torskerogn, Bottarga Borealis (Gadus Morhua) Hrogn As

TreakEkta gødt DA

Tørket ReinkjøttSkodi Rein AS

Tørrsaltet baconLundal Nord AS

UlkefiletDomstein Sjømat AS

VaktelkjøttRyfylke vaktel

Valdres OstValdres Meieriet

Viltgrill (grillpølse av hjort og elg)Skakke Røykeri AS

Vindkast Storm Brygghus

Vossaøl anno 1814Voss Bryggeri

Ytrefilet reinsdyr kalvRørosrein AS

Økologisk kylling heilØkodrift Homlagarden AS

Økologisk Rød Aroma EplemostSpesialitet, Dyre Gård

Økologisk Røros RømmeRørosmeieriet AS

Økologisk Røros Yoghurt NaturellRørosmeieriet AS

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS