Casillero del Diablo Gambas

Chilenske sommerlige smaksopplevelser

Casillero del Diablo lanserer en ny lettdrikkelig hvitvin, Casillero del Diablo Chardonnay, og eieren av den chilenske restauranten Kolonialen i Oslo, Paulo Antonio, har satt sammen en meny som passer til vinen.

Publisert

Chilensk på menyen.

De fleste nordmenn kjenner Casillero del Diablo, men nå kommer chileneren i ny hvit versjon på boks laget utelukkende på Chardonnay-druen, en vin egnet både alene og til mat.

De beste områdene for dyrking av Chardonnay-druen i Chile er Casablanca og Limari. Områdene ligger nær kysten hvor vinden fra Stillehavet kjøler ned druene slik at de modnes saktere, noe som gir en fin smakskonsentrasjon.

– Vi har lagret 20 prosent av vinen på franske eikefat i seks måneder, noe som gir et innslag av vanilje. Jeg har virkelig tro på at denne vinen kommer til å bli en hit blant nordmenn i sommer, mener Anne Eliasson, country manager for produsenten Concha y Toro, i en pressemelding.

Chilensk i glasset - og på grillen

Sør-amerikansk mat fra Peru og Chile er i vinden som aldri før. Vin fra Sør-Amerika komplimenterer den populære maten, og blir for mange et naturlig valg.

Eieren av den chilenske restauranten Kolonialen i Oslo, Paulo Antonio, har satt sammen noen chilenske retter som er tilpasset vinen.

– Vi serverer ofte Casillero del Diablo til våre retter fordi det er en klassiker med en fantastisk historie og tradisjon. Jeg er selv vokst opp med vinen i Chile, sier Paulo Antonio.

Enpanadas med ost og skalldyr

Enpanadas.

Denne retten passer som fingermat til sene sommerkvelder. Navnet empanadas kommer fra empanar som betyr å bake inn. Chilenske empanadas kan lages med en rekke ulikt fyll, men skalldyr er en av de klare favorittene.

Gambones australes

Gambas.

Chile og Argentina har mange ulike typer gambas. Ferskvanns gambas er den mest populære og best på smak. Kolonialen tilbereder retten med chili, hvitløk og hvitvin.

Pollo Relleno med spinat og champignon

Fylt kylling.

Fylt kylling er en av Chiles mest populære retter. Kyllingen renses, fylles med spinat og champignon, rulles sammen og stekes i ovnen til en deilig rulade.

Casillero del Diablo («Djevelens kjeller»)

* Casillero del Diablo er tilgjengelig i 135 land og er en av verdens mest kjente vinmerker med 34 millioner solgte liter hvert år.

* Vinen finnes i 12 forskjellige varianter, der åtte av dem er tilgjengelig i Norge.

* Legenden om Casillero del Diablo oppstod allerede på slutten av 1800-tallet da Concha y Toros grunnlegger, Don Melchor Santiago de Concha y Toro, startet et rykte for å beskytte vinkjelleren sin.

* Han hadde merket seg at de beste flaskene hadde det med å forsvinne uten spor fra kjelleren og han satte ut et rykte om at djevelen selv bodde i kjelleren. Dette ryktet spredte seg som ild i tørt gress blant overtroiske chilenere og ble snart til legenden om Casillero del Diablo – «Djevelens kjeller».

* Selv om de første vinene merket Casillero del Diablo ikke ble laget før i 1953, sies det at ikke én flaske har forsvunnet fra Don Melchors kjeller siden legenden oppstod i 1876.

Casillero del Diablo Chardonnay BIB 2014

Land/distrikt: Chile/Limarí Valley, Casablanca Valley

Druer: Chardonnay (100 %)

Volum: 300 cl (BiB)

Pris: 350 kroner (Vinmonopolet, testutvalg fra juli 2015)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS