7 Fjell Herman Friele
7 Fjell Herman Friele

Herman Friele gjør kaffe til øl

Øl brygget med kaffe er i det siste blitt en smaksvinner blant øltørste ganer. Denne høsten har derfor Herman Friele og 7 Fjell Bryggeri forenet krefter og lansert et øl med innslag av kaffe. Ølet Borgermester er en Brown Ale tilsatt håndplukket og spesialbrent Ipanema-kaffe fra Herman Frieles private kaffefarm i Brasil.

Publisert

Herman Friele er største aksjonær i 7 Fjell Bryggeri.

– Innenfor kaffe og øl er det en stor interesse for spesialprodukter. 7 Fjell Bryggeri har virkelig gjort seg flid med kaffebønnene og resultatet er blitt svært godt, sier Herman Friele.

– Innenfor kaffe er det en sterk trend med kaffebarer og stor interesse fra publikum for spesialprodukter. Nå ser vi at det samme skjer med øl. 7 Fjell er kvalitetsgarantister, så det er gledelig å kunne bidra til den hyggelige kombinasjonen kaffe og øl, sier Herman Friele, største aksjonær i 7 Fjell Bryggeri i en pressemelding.

Borgermester - fra 7 Fjell Bryggeri.

Går i forfedrenes fotefar

Dermed går Herman Friele tilbake der Friele-konsernets grunnlegger begynte for over 200 år siden. Frieles tipptipp oldefar Herman Friele, som også startet kaffehuset, drev med ølbrygging allerede på starten av 1800-tallet.

Kompromissløs bryggmester

Denne høsten lanserer også 7 Fjell Bryggeri en Fake IPA med det passende navnet Sjarlatan.

– En sjarlatan er en som utgir seg for å være noe han ikke er. Det er vår generelle innstilling til en IPA på 4,7 %. Vår bryggmester, Gahr Smith-Gahrsen, ville ikke være med på å lage en IPA i butikkstyrke, derav det overdrevent ærlige navnet, sier Jens Eikeset, daligleder og medgründer i 7 Fjell Bryggeri.

Sjarlatan er et humlerikt øl med kraftig karakter av sitrus, gran og tropiske frukter som fersken og pasjonsfrukt. Det har en svært forfriskende karakter hvor humlen spiller førstefiolin. En maltprofil med innslag av kjeks og korn balanserer humlen fint, samt gir et harmonisk og mer særpreget øl.

Både Borgermester og Sjarlatan finnes allerede i butikk.

Rekordhøyt salgsvolum

Fjell Bryggeri startet produksjonen i fjor. Helt fra starten hadde de en klar ambisjon om å bli en nasjonal aktør i markedet for håndverksøl. Målet er allerede nådd. I dag har bryggeriet distribusjon over hele landet og selges i over 1000 dagligvarebutikker, i tillegg til serveringssteder og Vinmonopolet. Eksport til utvalgte europeisk land er også godt i gang. Totalt regner 7 Fjell med en omsetning på 14 millioner kroner i 2015.

– Siste «rekord» for et håndverksbryggeri i første hele driftsår var, så vidt jeg vet, Austmann fra Trondheim med 130 000 liter. I år regner vi med å selge 280 000 liter øl, så mottakelsen i det norske markedet har vært over all forventing, sier Eikeset i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS