Jordan kjøkken stilrent
Jordan kjøkken stilrent

Hvor stilrent vil du ha det på kjøkkenet?

En undersøkelse viser at nordmenn vil ha det stilrent og personlig på kjøkkenet.  Vi vil gjerne ha ting stående fremme på benken igjen, men det må se bra ut. I tillegg vil vi at skal være rent og pent, samtidig som det er praktisk og funksjonelt. Dette kan virke som en umulig kombinasjon.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Jordan

Kjøkkenet er for mange blitt det viktigste rommet i huset. Vi bruker mye tid på kjøkkenet, og kjøkkenet har blitt vår frisone og samlingsplass.

Her lager vi mat, drikker kaffe, inviterer venner og barn og nyter tiden sammen. Likevel er kjøkkenet det rommet hvor det er viktigst å ha det rent og hygienisk på grunn av matlagingen. Dette gjør at kjøkkenet er det rommet som har mest «løpende rengjøring» hver dag, heter det i en pressemelding.

– Det vaskes og ryddes på kjøkkenet hver dag. Kjøkkenbenken vaskes gjerne med rengjøringsspray eller oppvaskmiddel og tørkes over med papir, klut, rengjøringswipes eller svamp flere ganger om dagen. Ting flyttes på og løftes opp mens flatene vaskes, forteller Malin Skaar fra Forbrukerservice for Jordan.

Stilrent, funksjonelt og nyttig

Jordan har kartlagt hvordan vi rengjør kjøkkenet, og sett nærmere på hvordan vi ønsker at hjemmets kanskje viktigste rom skal ta seg ut.

Anerkjente Moods Qualitative Research har i den forbindelse foretatt undersøkelser hjemme hos norske familier for å få en bedre forståelse av forbrukernes hverdagslige og kontinuerlige rengjøring av kjøkkenet - med tanke på behov og metoder. Resultatene viser at de aller mest ryddige av oss ikke ønsker å ha oppvaskmiddel, kluter eller tørkerull stående fremme på kjøkkenbenken, og lagrer disse produktene lett tilgjengelig i et skap, gjerne under kjøkkenbenken.

Penere dispenser

Samtidig fremkommer det at ekle flekker og søl er noe vi ønsker å fjerne umiddelbart og at vi derfor ønsker å ha produktene lett tilgjengelig.

– Vaskemidler oppleves som praktiske produkter som er mindre trendy å ha fremme på kjøkkenbenken, derfor heller mange såpen over i en egen, pen dispenser. De som ønsker at praktiske produkter skal stå eller henge fremme ønsker imidlertid at dette skal ha en stilig design, matche hverandre og resten av kjøkkenet, forteller Skaar.

Personlig stil er trendy

Jordan Vaskerull. (Foto: Jordan)

Personlig stil med mange ting fremme på benken krever skikkelige rengjøringsmidler og effektive metoder. I undersøkelsen kommer det frem at folk flest etterlyser praktiske produkter som kan stå fremme og som har en pen design.

– I dag kan du finne flere kjøkkenprodukter som består av matchende mønstre og design på oppvaskbørste, klut og håndklær. Jordan Vaskerull er et eksempel på et produkt som kan stå fremme på kjøkkenbenken. Travle hverdager krever raske løsninger på rengjøring og småvask, og for den som er interessert i interiør og design er Jordan Vaskerull et godt alternativ, forteller Skar.

Perfeksjonisme og minimalisme er ut

For å vite hva som får stå fremme på kjøkkenbenken kontaktet vi interiørstylist og inspiratør Signe Schineller, og hun forklarer følgende:

– På benken har vi planter, krydder, glass og porselen som pynter opp når det ikke er i bruk. Vi investerer i håndlagde produkter av keramikk og porselen. Heltre er i vinden igjen, og håndlagde skjærefjøler i ulike størrelser får stå fremme sammen med unike urner og krukker funnet på loppemarkedet, forklarer Schineller

– Hva er ut og hva er det nordmenn ønsker?

– Perfeksjonisme og minimalisme er ut. Vi ser stadig utvikling på forbrukernes behov for kvalitet og personlige valg. Flere snekkerfirmaer opplever stor pågang på skreddersydd kjøkken hvor alt blir tilpasset og håndlaget etter den enkelte kunden. Vi vil ha stemning, atmosfære og kos og danne vår egen stil, avslutter Schineller i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS