Kentaur hvit kokkeskjorte (1)

Kokkeskjorte med moderne uttrykk

Kentaur har lagt merket til utviklingen som er skjedd i kjølvannet av fremgangen i den nordiske gastronomien, på kjøkkenet og ikke minst hos kokkene. Derfor har selskapet utviklet en utradisjonell og moderne kokkeskjorte.

Publisert

Den nye kokkeskjorta fra Kentaur - grå.

Det er viktig for oss å kjenne til våre brukeres ståsted, og ikke minst; hvor de er på vei hen, for å kunne designe tøy som tilfredsstiller kokkenes krav, sier salgssjef Hanne Wettre-Johnsen hos Kentaur Norge AS.

Bedriften har de siste årene sett en tendens blant kokkene: Mange velger et alternativ til kokkejakka mens de er i aksjon på kjøkkenet, og derfor oppsto ideen til den nye kokkeskjorta.

Utradisjonell kokkeskjorte

– Der er liten tvil om at den bølgen som den nordiske gastronomien har ridd på de siste årene, har flyttet bransjen på mange punkter. Kokkene er blitt mer bevisst på deres egen kunnskap og originalitet, som igjen har gitt høyere selvtillit og en mer modig holdning. Vi har derfor utviklet en kokkejakke med moderne passform som skiller seg ut fra de tradisjonelle klassiske kokkejakkene, sier hun videre.

Den nye kokkeskjorta fra Kentaur - hvit.

Fra tradisjon til trend

– Ideen med den nye skjorta var å gi kokkene et holdbart alternativ til moteskjorta, og samtidig bevare de funksjoner og design fra den klassiske kokkejakken i en trendy skjorteutgave. Derfor finner du blant annet ikke den klassiske skjortekragen, men i stedet kinakragen fra kokkejakka, og bak på kragen finner du den velkjente «forkle-stroppen», som forhindrer irritasjon når stroppen glir opp i nakken. Samtidig har vi valgt å bevare skjorteutseendet med klassisk skjortelukking, uttaler produktansvarlig Mette S. Larsen, som også bemerker at kvaliteten er ivaretatt; den skal tåle strabasene på kjøkkenet og ikke minst, industrivask.

Kvalitetstestes

– Kentaurs største samarbeidspartnere er industrivaskeriene, og derfor kreves det at ikke bare kokkejakker brukes- og vasketestes, men at alt tøy fra Kentaur, inkludert metervarer, sytråd, knapper, labels osv. alltid er gjennom en lengre screening før Kentaur kan godkjenne materialene. Deretter testes materialene sammen vask etter vask, og viser det seg, at en tråd trekker for mye i en metervare eller noe krymper mer enn annet, så må prosessen starte forfra igjen, heter det i en pressemelding.

– Kokker er kvalitetsbevisste folk, enten det gjelder verktøyet de bruker, råvarene eller kreasjonen på tallerkenen. Hvorfor skal ikke det også gjelde påkledningen? Det er viktig, at det skapes samhørighet mellom råvarene og påkledningen for å skape det perfekte resultat, sier Hanne Wettre-Johnsen.

Netteside: Kentaur-dk/norge

Kontakt: kentaur@kentaurnorge.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS