Argentum Aquavit3.jpeg
Argentum Aquavit3.jpeg

Ny akevitt med dill

D Argentum Dill Aquavit er en helt ny akevitt på det norske markedet.

Publisert

Den er destillert og produsert i Danmark med nordisk stil, og er utviklet slik at den egner seg til det nordiske kjøkken og dets visjoner. Den er blant annet spesielt egnet til kreps og reker, og passer også til sushi.

Dill fra Fyn og Skåne

Den er laget i små porsjoner med 7 gram dill per flaske. Små parti (250 liter) destilleres i kobberbeholdere, og kun hjertet av destillasjonen beholdes.

Innhøstingen av dillen er svært viktig – den er del av patentet og timingen er essensiell. Dillen gror i beskyttede, lokale åkre i Vellinge i Skåne i Sverige og på Fyn i Danmark.

Den blir kontrollert en gang i uken for å bestemme riktig tidspunkt for innhøsting. På innsiden av etiketten på hver flaske er det skrevet hvor dillen kommer fra, og når den ble høstet.

Ifølge en pressemelding er den nye akevitten så ren og unik at den er den eneste patentbeskyttede akevitten i verden. Destillert i nordlige Sjælland ved Esrum innsjøen.

Populær i drinker i Danmark

D Argentum er allerede populær blant noen av de fremste danske bartenderne, som bruker den i cocktails. Der er den nå blitt en utfordrer til gin.

D Argentum Dill Aquavit

Pris: 385 kroner (BU, Vinmonopolet)

Vinmonopolnr: 1854302

Norsk importør: Robert Prizelius AS

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS