Mat for berser Røros bok
Mat for berser Røros bok

Ny kokebok fra Røros

En ny kokebok fra Røros-traktene, «Mat for berser, stuter og kølkjørersker - mat til øl og øl i mat, oppskrifter med Røros-preg», lanseres lørdag 7. november.

Publisert

Lars Erik Granqvist er blant forfatterne bak den nye kokeboka fra Røros. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Da bersene og kølkjørerskene kom hjem etter lange og strevsomme arbeidsuker nede i de mørke, kalde gruvene, var det lite som smakte så bra som et husmannsmåltid med en god, ferdig brygget øl.

Den gang var bryggingen en omstendelig prosess, ølet var vel så viktig etter en lang arbeidsdag som til høytid og fest.

Lidenskapelig opptatt av øl - og mat

Fra boka.

De fire kokkene og ølbryggerne som deler oppskriftene i boka er verken berser, stuter eller kølkjørersker. Men, de er lidenskapelig opptatt av å brygge det beste ølet, og å bruke det i og til mat. Boka «Mat for berser, stuter og kølkjørersker - mat til øl og øl i mat, oppskrifter med Rørospreg» er for deg som liker mat, men ikke vil tilbringe for mange timer på kjøkkenet, og som liker øl.

Boken lanseres lørdag 7. november og er til salgs hos din lokale bokforhandler og noen utvalgte matbutikker i landet fra mandag 9. november.

Forselius med

Blant forfatterne av boka finner vi blant andre Røros Hotells administrerende direktør Mikael Forselius, og også ølbrygger Lars Eric Granqvist er med som skribent.

Forfattere: Jørgen Langeng, Per Ole Græsli, Lars-Eric Granqvist og Mikael Forselius

Forlag: Godtfolk Forlag

Pris: 169 kroner

ISBN: 978-82-999305-0-5

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS