Vinillustrasjon COLOURBOX1489803
Vinillustrasjon COLOURBOX1489803

Geilo markerer seg på vinkartet

Fra torsdag 24. til søndag 27. september arrangeres høyfjellets første vinfestival, og det skjer på Geilo. Hit kommer Norges vinelite med Masters of Wine, Maj Tjemsland og Arne Ronold i spissen. Under festivalen skal også en Madeira fra 1800-tallet sprettes.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Felles for alle måltid under festivalen er at maten tilpasses vinen.

Gjestekokkene Jon Aga og Bocuse D’Or-vinner, Terje Ness, er vertskap for to eksklusive «Winemaker’s-menyer» på Hallingstuene på lørdag.

Importørene på plass

Arne Ronold.

Åtte vinimportører er ventet til høyfjellet under årets Stetten-festival. Her kan festivalgjestene fukte ganene med edle dråper fra kjente vinprodusenter som Allegrini og Corte Giara, Azienda Agricola Tezza og Leitz med flere.

Tettpakket program- for enhver smak

Foruten Winmaker´s-lunsjer og -middager er festivalprogrammet tettpakket med spennende innhold, blant annet norsk vinsmaking med Marius Egge, buffé med biodynamiske viner og spennende kurs fra to «Masters of Wine» om vinaktuelle tema.

Arne Ronold vil holde kurs om biodynamiske og økologiske viner på Bardøla Høyfjellshotell. Her vil det også være mulighet for å gjennomføre eksklusive intervjuer med Bardøla Høyfjellshotell som i flere år har spesialisert seg på denne vinkategorien i sitt sortiment.

Maj Tjemsland.

Maj Tjemsland holder to kurs, ett om «din første smaking» tilrettelagt for nybegynnere, og ett kurs om vinlagring og bygging av gode vinkjellere. Her vil man få nyttige råd og tips om riktig temperatur, klima, auksjonstips og innkjøpsfunksjoner for lagringsvin.

Spretter Madeira fra 1800-tallet

På Hallingstuene sprettes også en urgammel Madeira fra 1800 tallet, som festivalgjestene kan kjøpe en nostalgisk og eksklusiv smak av.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS