matmerk-norsk-paa-menyen-2015
matmerk-norsk-paa-menyen-2015

Norsk på menyen 2015

Er du opptatt av å fremme norske råvarer og matkultur? Er formidling av opprinnelse og identitet en del av menyen på ditt spisested? Matmerk oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen «Norsk på menyen».

Publisert

Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Heder, ære og 25 000 kroner

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo torsdag 29. oktober og består av et stipend på 25 000 kroner.

Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk, heter det i en pressemelding.

Kriterier

Kriteriene er som følger

1) Maten: Menyen skal tydelig fremme lokale, regionale og nasjonale norske råvarer.

2) Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene, og fortellinger om hvor råvarene eller rettene kommer fra vil bli vektlagt.

Få vinnertipsene og delta

Gloppen Hotell vant prisen i 2014. (Foto: Arkiv)

Delta ved å sende inn din meny til Matmerk, postboks 487 sentrum, 0105 Oslo, eller til Marit Strand innen 1. oktober.

På Matmerks nettsider finner du gulltipsene fra fjorårets vinner, Bodil Fjellestad Eikrem fra Gloppen Hotell.

Les også: Gloppen Hotell fikk menypris (publisert oktober 2014)

Har du ideer til restauranter som burde delta i konkurransen, kan du også gå inn på Matmerks Facebookside, og sende inn ditt forslag.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS