Cascina Collina Bella Piemonte
Cascina Collina Bella Piemonte

Nye norske eiere for Cascina Collina

Gunvor Lie og Joar Monstad selger vingården og overnattingsstedet Cascina Collina, og satser på en nyskapning i Piemonte, nemlig det hotellet Bella Piemonte, som skal åpnes i april 2016. Men Cascina Collina forblir også «norsk», de nye eierne er nemlig Hilde Berthung og Stein Thorbjørnsen. Fra i dag, 1. oktober, overtar paret gradvis driften av vingården.

Publisert

Hilde Berthung og Stein Thorbjørnsen (til venstre) overtar fra 1. oktober gradvis driften av vingården Cascina Collina i Italia. Gründerne Gunvor Lie og Joar Monstad (til høyre) satser på nyskapningen Bella Piemonte, som ligger like i nærheten. (Foto: Cascina Collina/privat)

Trønderparet Gunvor Lie og Joar Monstad har gjennom mange år bygd opp vingården Cascina Collina i Piemonte, og flere av vinene listeføres på Vinmonopolet.

Forblir «norsk vingård» i Italia

Vingården Cascina Collina i Piemonte forblir norsk. (Foto: Morten Holt)

Men Cascina Collina forblir en «norsk vingård». Fra 1. oktober overtar Hilde Berthung og Stein Thorbjørnsen fra Harstad gradvis driften.

Ved nyttår vil de begge være på plass for fullt, og da starter også en ny epoke i livet for Lie og Monstad med etableringen av nyskapningen Bella Piemonte, som etter planen skal åpnes i april 2016.

Magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no besøkte Cascina Collina i 2010. Her kan du lese artikkelen fra den gang.

Sitt personlige preg på vingården

"

Vinmarker helt inntil Cascina Collina. (Foto: Morten Holt)

– Vi håper å kunne videreføre det gode arbeidet som Gunvor og Joar har gjort i ti år nå, både i vinmarka og som vertsfolk på gården. Vi ser ikke for oss noen revolusjon men ønsker selvfølgelig etterhvert å sette vårt personlige preg på Cascina Collina. Vi vil ha et godt og tett samarbeid med Gunvor og Joar i deres nysatsing Bella Piemonte, skriver Berthung og Thorbjørnsen på hjemmesiden Cascinacollina.com.

Her kan du følge Cascina Collina på Facebook

Her kan du se en bildeserie fra Cascina Collina da magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no besøkte vingården i 2010.

Bella Piemonte - et lite hotell

Samtidig tar gründerne Lie og Monstad med seg 10 års erfaring videre:

– Vi er i ferd med å etablere et nytt prosjekt der vi tar sikte på å bygge opp et lite hotell i samme område. I tillegg til å huse ferierende turister, skal dette hotellet være et utgangspunkt for aktiviteter som kurs/konferanser, golf, sykkelturisme, feiring av åremålsdager, bryllup og tematurer m.m. Vi vil etter hvert også åpne en restaurant med plass til 60 gjester, skriver Lie og Monstad på hjemmesiden Cascinacollina.com.

Ved Nizza Monferrato i Asti i Piemonte

"

Bak her skal Bella Piemonte åpnes av Gunvor Lie og Joar Monstad våren 2016. (Foto: Bella Piemonte)

Villa Bella Piemonte ligger bare 3,5 kilometer sørvest for byen Nizza Monferrato i provinsen Asti i Piemonte, altså like ved Cascina Collina, som ligger bare et liten gåtur fra samme by.

Du kan lese mer om Lie og Monstads nye Italia-prosjekt på Bellapiemonte.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS