Horeca omslag 0515

Nytt Horeca-magasin på vei

Årets femte utgave av magasinet Horeca i 2015, og det første etter sommerferien, er nå på vei til abonnentene. I dette nummeret kan du blant annet lese om Utvalgte Spisesteder, en gruppering i vekst, storkjøkkenfirmaet Nicro, om årets hotellfrokost-kåring og om Årets Kokk 2015, som arrangeres i oktober.

Publisert

Omslaget på den femte utgaven av magasinet Horeca i 2015. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Utvalgte Spisesteder

Mange av landets mest kjente spisesteder langs veien er med i sammenslutningen Utvalgte Spisesteder. De som har blitt med, ser klare forbedringer på bunnlinjen. I denne utgaven kan du lese om Rustad Kafé på Sokna, og om Valdresporten som begge er medlemmer i Utvalgte Spisesteder.

Valdresporten i Nes i Ådal er også vår typebedrift i dette nummeret.

Les mer om Utvalgte Spisesteder i Horeca nummer 5 2015.

Årets hotellfrokost

Kåringen av landets beste hotellfrokost skjedde på restaurant Feinschmecker i går kveld – der Scandic Nidelven vant for 10.året på rad. På andreplass kom Clarion Collection Folketeateret, mens Britannia og Scandic Ishavshotel delte tredjeplassen.

Les mer om Twinings Best Breakfast både i lederen og i bladet, som trolig ligger i postkassa i dag eller i morgen eller fredag.

Årets Kokk 2015

De siste månedene har de seks deltakerne i Årets Kokk 2015 vært på flere samlinger – for å skape samhold og gjøre hverandre gode. Nå tilspisser det seg; tirsdag 13. oktober er det bare én av dem som blir en vinner og Norges neste Bocuse d’Or-deltaker.

Bli mer kjent med alle de seks deltakerne i Årets Kokk 2015 i Horeca nummer 5 2015

Nicros håndverk holder stand

Du finner ikke så mange helnorske storkjøkkenprodusenter lenger, men håndverksbedriften Nicro i Siljan i Telemark holder stand – under ledelse av Vidar Korneliussen. I fjor omsatte hjørnesteinsbedriften i vesle Siljan kommune for 46 millioner kroner.

Nicro er en av landets Norges største leverandør av rustfrie løsninger til storkjøkken, og bedriften leverer også til bransjer som VVS, laboratorier, shipping og offshore.

Les mer om Nicro i Horeca nummer 5 2015.

Lokalmat på Skaslien

Ottar Skaslien, kjøkkensjef Ivan Sandberg og resten av teamet på kjøkkenet på Skaslien Gjestgiveri i Hedmark har satt seg et hårete mål; stedet skal bli aller best på lokalmat i hele Norge.

– Vi skal bli best på lokal mat i Hedmark i 2016, og best i landet i 2017! sier Ottar Skaslien, som har tatt initiativ til å samle et bredt spekter av produsenter i sitt distrikt – for så å bringe råvarene gjennom kjøkkenet på sitt spisested.

Les mer om Skasliens lokalmatsatsing i Horeca nummer 5 2015

Hurtigruten med bok

I sommer lanserte Hurtigruten sin egen kokebok – «Norway’s Coastal Kitchen - Kokeboken», som er utgitt på norsk, tysk, fransk, engelsk og det offisielle kinesiske språket mandarin.

Les mer om boka i Horeca nummer 5 2015

Serveringsvogn fra bransjeveteran

Gjennom 50 år har Arne Myhre (67) vært en markant person i restaurantbransjen i Oslo-området. Nå har han utviklet en serveringsvogn – eller «pølsevogn» som den gjerne kalles, for det norske markedet.

Du kan også lese mer fra andre veteraner i bransjen. Advokat Christian Aubert er ute med en kommentarutgave til alkoholloven, mens Helge Jørgensen er forfatter for boka «Menyer mat og måltider i harmoni».

Les om alle veteranene og deres nyskapninger i Horeca nummer 5 2015

Bli kjent med den nye BFSN-lederen

1. september tok Steinar Stensson over som daglig leder for Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge – etter Arne Dalseng.

Bli bedre kjent med Stensson i portrettet i Horeca nummer 5 2015.

Vin fra Argentina

Argentina er det største vinproduserende landet i Sør-Amerika og landet er den største vinprodusenten i verden – rundt regnet 15 millioner hektoliter i året. Samtidig har Argentina et av verdens høyeste vinforbruk per innbygger.

Les mer om argentinsk vin i Horeca nummer 5 2015

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS