Gangstad Edel Blå Ost
Gangstad Edel Blå Ost

Trøndelag i Oslo

Trøndelag, med over 200 lokalmatprodusenter med mangfold fra fjord til fjell, skal markedsføres for østlendingene – på Matstreif i Oslo i dag og i morgen.

Publisert

Kokken Thomas J. Borgan skal markedsføre lokalmat fra Trøndelag på Matstreif i dag og i morgen.

– Innovasjon Norge sin turistundersøkelse fra 2013 viser at 64 prosent av turistene som drar til Trøndelag, spiser lokal mat og drikker lokal drikke, mot 31 prosent i landet for øvrig. Og det er de unge matbevisste turistene som velger Trøndelag. Vi ønsker å videreutvikle Trøndelag som matdestinasjon, og lanserer derfor 15 bookbare matopplevelser fra Trøndelag på Matstreif, sier prosjektleder Brit Melting fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS.

NM-vinner selverer

Gjennom å servere unike matopplevelser, utviklet av Thomas J. Borgan, skal østlendingene blir fristet til å ta turen til Trøndelag. Thomas Borgan er en anerkjent kjøkkensjef, kåret til norsk og nordisk mester i kokkekunst og vinner av Global Chef Nord-Europa 2015.

Hvilke matopplevelser får du i Trøndelag? Eksempelvis kan du smake deg gjennom julemarkedet på Røros, på sommeren tilbyr Namdalskysten en unik båttur i skjærgården med sjømatlunsj på Sør-Gjæslingan, og du kan delta på bjørnesafari med villmarkslunsj i Lierne for å nevne noe.

Samarbeid i trøndersk reiseliv

Astrid Aasen og Gangstad Gårdsysteri på Inderøya er en av 200 lokalmatprodusenter i Trøndelag. (Arkivfoto: Morten Holt)

– Matopplevelsene har blitt til som et resultat av samarbeidet mellom trøndersk reiseliv, hoteller og serveringssteder med lokal mat. Et samarbeid som har fått fart gjennom at Trøndelag har vært en av tre regioner på den norske standen på Grüne Woche i Berlin i perioden 2013-15. Vi lanserte de første bookbare produktene i 2014, og erfaringene vi har fått fra det tyske markedet har inspirert oss i utviklingen av disse 15 matopplevelsene til det norske markedet, bekrefter Brit Melting.

Matregionen Trøndelag

* Seks av de ti største oppdrettskommunene i Norge ligger i Trøndelag. Bare på Frøya produserer de fire millioner laksmiddager hver dag.

* Trøndelag har også store fiskeressurser, på Ørland fermenteres over 90 prosent av all sild som konsumeres i Skandinavia.

* Trøndelag har 20 prosent av landbruksproduksjonen i Norge.

* Mer enn hver tredje kylling er trøndersk, og en femdel av melkeproduksjonen foregår i Trøndelag.

* Regionen har ledende produksjonsmiljø på storfe og svin, og har i tillegg en stor økologisk melkeproduksjon.

* Med bakgrunn i volumproduksjonen innen blå og grønn næring, har Trøndelag mer enn 200 produsenter av matspesialiteter fra hav til fjell, som omsetter for mer enn 750 millioner kroner årlig.

* Det samlede mangfoldet fra volumproduksjon og matspesialiteter gjør Trøndelag til en av Norges absolutt viktigste matregioner.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS