Foto: June Tryggvason, Frekkstrek
Foto: June Tryggvason, Frekkstrek

Nå kan du spise øl!

Nå kommer en gladnyhet for alle som elsker øl: Ringes Brygghus lanserer ølkjeks, laget av restprodukter fra bryggeprosessen – servert i en ølboks, selvfølgelig.

Publisert

Ølkjeks på boks inneholder ristet mask – restproduktet etter brygging – og frister i tillegg med ingredienser som deilig sjokolade og hasselnøtter.

– Dette er en kombinasjon av god smak og smart gjenbruk. Når du har brygget øl, sitter du igjen med mye malt som normalt kastes. Men vi tenkte at dette er det jo god mat i, og fikk god hjelp til idé og utvikling sammen med Frekkstrek og Ringnes’ kokk og kjøkkensjef Hampus Malmqvist til å lage en oppskrift til deilige kjeks med spennende smak av øl, sier daglig leder for Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason, i en pressemelding.

Til både øl og kaffe

Han anbefaler å prøve kjeksene sammen med øltyper som bokk, stout, porter eller barley wine. Alle disse er øl med mye maltpreg, som derfor matcher maltet som er brukt til å bake kjeksene. Sjokolade- og nøttesmaken gjør også Ølkjeks på boks til en super godbit til kaffen.

Kjeksene, som du kan kjøpe i baren på Ringnes Brygghus, serveres i resirkulerbare ølbokser av aluminium.

Delfinalist til «Årets bakst»

Hans Ingi Tryggvason og gjengen fra Ringnes Brygghus har også sendt inn Ølkjeks på boks som bidrag til Det Norske Måltid som «Årets bakst». Kjeksene er nå en av delfinalistene, og eneste representant fra Oslo i kategorien årets bakst.

Det Norske Måltid har kåret Norges beste mat- og drikkeprodukter siden 2008, og er i dag en av landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.

Ringnes Ølkjeks er til salgs på Ringnes Brygghus. Prisen er 85 kroner.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS