Foto: Hennig Olsen Is

Enkle 17. mai-desserter med iskrem

Har du fått dessertansvaret 17. mai? Her er seks oppskrifter du kan «smelle sammen» rett før servering.

Publisert

Iskaken, dessertbordets midtpunkt

Denne iskaken tar ikke mer enn 10 minutter å lage, og ser ut som et ekte konditorverk.

Dette trenger du:

2 stk. Herlighet! Iskake fra Hennig-Olsen Is

2 kurver jordbær

1 kurv kirsebær

300 gram blåbær

Foto: Hennig Olsen Is

Fremgangsmåte: Legg den ene iskaken i bunn og fordel bær på toppen. Legg den andre iskaken på toppen og pynt med bær og frukt.

Sandwichtårn

Foto: Hennig Olsen Is

Enkelt, godt og flott! Alt du trenger for å montere denne er et valgfritt antall Sandwich-is, sjokoladesaus og topping.

Fremgangsmåte: 1. Stable Sandwich i formasjonen du ønsker. 2. Smøre sjokoladesaus mellom lagene. 3. Topp med ekstra sjokoladesaus, pisket krem eller kuler av iskrem.

Barnas favoritt: Iskremtaco

Kombiner to av barnas favoritter! Iskremtaco kombinerer det søte fra iskremen med det salte i tacoskjellet.

Dette trenger du:

Sørlandsis Tricolor

Sjokoladesaus

Valgfritt strøssel

Foto: Hennig Olsen Is

Tacoskjell

Fremgangsmåte: La iskremen tempereres i fem minutter. Smør sjokoladesaus på kanten av tacoskjellene og dypp kanten i strøssel. Legg tre kuler med Sørlandsis Tricolor i tacoskjellet.

Legg skjellene på en tallerken og tilsett litt ekstra sjokoladesaus og strøssel.

Iskremklovner

Denne desserten kan barna lage selv! Pynt kuleisen med klovnehatt, smilefjes og partypynt.

Dette trenger du:

Sørlandsis

Glasur i mørk farge

Foto: Hennig Olsen Is

Non Stop

Iskjeks

Valgfri pynt

Fremgangsmåte: 1. Finn en liten skål eller tallerken til servering. 2. Dekk bunnen med Non Stop. 3. Legg ønsket antall kuler Sørlandsis med på sjokoladen. 4. Topp kulene med kjeks som hatt og tegn smilefjes med pynteglasur

Et sunnere alternativ: Vannmelonkake med is

Her er tre gode grunner til å lage vannmelonkake: 1. Den smaker helt nydelig. 2. Den er super lettvint å lage. 3. Den vil imponere gjestene.

Dette trenger du:

Foto: Hennig Olsen Is

Vannmelon

Sørlandsis

Frukt og bær

Fersk mynte

Fremgangsmåte: Skjær av topp og bunn på vannmelonen slik at du får en rett «kakebunn». Tørk av melonen og sett den på et kakefat. Pynt med frukt og bær langs kanten nede på fatet og oppe på toppen. La det være igjen litt plass på midten til iskremen. Ta opp iskrem fra frysen og la den stå til den har tint så mye at du kan lage fine kuler av den. Plasser så mange kuler du får plass til midt på vannmelonkaken og dryss ekstra frukt og bær på toppen. Pynt med mynteblader og server.

Veganske ispinner med frukt og granola

Denne varianten med vegansk is, frukt og granola kan du trygt spise mange av på nasjonaldagen.

Dette trenger du:

DUGG Vegansk kokos-is

Ispinneformer

Din favorittgranola, ferdig eller hjemmelaget

Oppskåret frukt og bær

Fremgangsmåte: Sett iskremen på benken og la den tine. Skjær frukten og bærene du har i mindre biter. Når isen er myk kan du gi den en runde med stavmikseren til den har softis-konsistens. Ha litt is i bunnen av ispinneformene. Fyll så opp lagvis med litt frukt, bær og is. Det er viktig at du har nok is i hver form til at isen holder resten av ingrediensene sammen. Sett formene i fryseren og la de stå minst fire timer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Foto: Hennig Olsen Is
Powered by Labrador CMS