Tobiassen-nett
Tobiassen-nett

Nye eiere av Jonas B. Gundersen i Mandal

1. juli overtar brødrene Thorbjørn (28) og Otto Tobiassen (24) den renommerte restauranten Jonas B. Gundersen i Mandal. Selger, Tore Gjesteland, som har drevet restauranten siden 1991, skal konsentrere seg om driften av kjeden.

Publisert

Jonas B. Gundersen Norge, som består av fem (snart seks) restauranter i Sør-Norge. Kjeden skal fremdeles ha sitt hovedkontor i Mandal.

- Vi er sultne på å overta den mest suksessrike restauranten i Mandals-regionen, sier Otto Tobiassen som skal være restaurantsjef etter overtagelsen.

- God service, god meny og en perfekt beliggenhet ved Hestetroa gjør at vi ser på dette som en unik sjanse, fortsetter han.

Det er Tore og Liv-Anne Gjesteland som har eid restauranten fram til nå.

Thorbjørn og Otto Tobiassen er vokst opp i Lohne i Lindesnes, og begge har de siste årene utdannet seg innen ledelse, økonomi og administrasjon i Bergen.

Thorbjørn Tobiassen er statsautorisert eiendomsmegler og har siden sommeren i fjor vært daglig leder av ABCenter i Mandal.

Otto Tobiassen har de siste årene hatt flere ledende stillinger i serveringsbransjen på Bryggen i Bergen, og i tillegg studert ved BI.

Utvikle restauranten

- Vi har ingen planer om å revolusjonere driften, men vi tror samtidig at vi har ideer, erfaring og kompetanse som gjør at vi kan videreutvikle restauranten i samarbeid med kjedeledelsen, sier Thorbjørn Tobiassen.

- Jonas B. Gundersen er det naturlige samlingspunkt både sommer og vinter, og vi tror at det er spesielt utenom sommersesongen at utviklingspotensialet er størst. Thorbjørn Tobiassen skal være daglig leder i restauranten etter overtagelsen.

Overtar 1. juli

Overtagelsesdatoen er 1. juli, men både Tore og Liv-Anne Gjesteland vil være med i en kort overgangsfase gjennom sommeren. I tillegg er Henning Vestavik, som til vinteren skal starte Jonas B. Gundersen i Kristiansand, med på laget fram til åpningen der.

- Eierskiftet vil ikke få konsekvenser for de ansatte, annet enn at de vil bli med på en spennende utvikling med nye og unge eiere, forteller Tore Gjesteland. - Jeg har i lang tid vært moden for denne avgjørelsen, og er veldig glad for å ha funnet denne løsningen.

- Kjeden, som nå teller fem restauranter, krever mye oppfølging. Og i tillegg vil oppstarten av ny restaurant på torget i Kristiansand være arbeidskrevende. Så det at Thorbjørn og Otto overtar i Mandal vil være positivt både for de ansatte og gjestene, avslutter Gjesteland.

Videreføring

De to nye eierne understreker at de vil videreføre og utvikle de aktivitetene restauranten er kjent for, som LørdagsJazz, gratiskonserter og mat- og måltidsarrangementer.

- Vi gleder oss til å bli kjent med både ansatte og gjester, og vi skal gjøre vårt for å skape den gode atmosfæren, sier de to.

Th

Powered by Labrador CMS