Porsgrund Fabrikk - nett

Porsgrund i Bjørvika

Porsgrunds Porselænsfabrik skal levere porselen til den nye operaen i Bjørvika.

Publisert

Når den nye operaen åpner dørene til urpremiere 12. april neste år, vil gjestene serveres på porselen fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Designet er eksklusivt for operaen, og porselenets minimale vekt skal bidra til en lettere hverdag for servitørene.

- Lettheten på porselenet ble absolutt vektlagt når vi skulle velge leverandør til samtlige serveringssteder i operaen. Dette er et spennende konsept som vi gleder oss til å arbeide videre med, sier oppdragsgiver Bjørn Tore Furset.

Porsgrunds Porselænsfabrik er Norges eneste produsent av høybrent porselen - også kalt "det hvite gull" - som kjennetegnes av et tettbrent, gjennomskinnelig gods og transparent glasur. Med dette lettvektserviset vil porselensfabrikken vise at de også tar HMS (helse, miljø og sikkerhet) på alvor.

- Vi gjør alt vi kan for at serviset blir så lett som overhodet mulig. For oss er det viktig å bidra til å unngå slitasje og belastningsskader i restaurantbransjen som følge av tunge serviser, sier markedsdirektør Bjørn Moi ved Porsgrunds Porselænsfabrik.

Trigget nysgjerrigheten

Bjørn Tore Furset, som i dag driver blant annet Ekebergrestauranten, Dyna Fyr, Matfinken og Lofoten Fiskerestaurant, signerte før jul en kontrakt for arealbasert utleie av serveringsvirksomheten i Den Norske Opera.

Nå har også altså leverandør av servise falt på plass. Kontrakten omfatter én restaurant, fire barer, café med uteserevering og bankettvirksomhet i tilknytning til operaen.

Totalorden omfatter ca 30 000 deler. Johan Verde og resten av designteamet ved porselensfabrikken står for designet i tett samarbeid med Bjørn Tore Furset AS. Selve produksjonen starter i oktober og ordren leveres i sin helhet ved årsskiftet 2007/2008.

- Porsgrunds Porselænsfabrik er en svært solid porselensprodusent med lang historie. Jeg lot meg trigge av nysgjerrigheten til hva de kan få til på horeca-markedet etter å ha ligget litt i skyggen av Figgjo en stund, uttaler Furset.

Funksjon og design

Johan Verde, som dette året har vært tilknyttet porselensfabrikken, og resten av designteamet på porselensfabrikken er allerede i gang med designet, som blir et tett samarbeid med Bjørn Tore Furset. Selve produksjonen starter i oktober og er ferdig rundt årsskiftet.

- Porsgrunds tanker og ideer er i høyeste grad forenelige med mine ønsker for sluttresultatet. Samarbeidet gir oss en unik mulighet til å påvirke både funksjon og design i en helt egen spesialproduksjon for operaen, sier Furset.

Stor anerkjennelse

Etter seks intense måneder kan Porsgrunnsbedriften endelig juble over at de til slutt trakk det lengste strået i konkurransen om den svært gjeve ordren. Operaserviset er i starten unikt for Bjørvika, men vil på sikt også være tilgjengelig på konsumentmarkedet.

- Å få levere porselen til den nye operaen i Bjørvika betyr svært mye for Porsgrunds Porselænsfabrik. Denne ordren viser med all tydelighet at fabrikken fortsatt beholder sin posisjon i det norske markedet. Det er en stor anerkjennelse av arbeidet som nedlegges på fabrikken når en så viktig og dyktig restauratør som Bjørn Tore Furset velger Porsgrund, sier markedsdirektør Bjørn Moi.

Powered by Labrador CMS