Klimt_Rune-Christensen
Klimt_Rune-Christensen

Utested hele uka

Utestedet Klimt trekker til seg gjester både dag, kveld og natt, til hverdags og til fest. Dermed snurrer hjulene hele uka.

Publisert

Klimt Rythme & Bar, eller bare Klimt på folkemunne, har i løpet av 10 år klart å bli en institusjon i Lillestrøm. For folk i alle aldre. Det er in å gå på Klimt i helgene. Og like populært å gå dit for å spise lunsj en tirsdag formiddag. Eller for den saks skyld for å ta en matbit og litt drikke like etter jobb.

- Vi har klart å skape et sted som trekker til seg folk til alle tider av døgnet. Det gjør at vi har flere solide bein å stå på, og ikke bare avhengig av nattelivet, sier Rune Christensen, en av eierne og daglig leder for uteplassen.

På hverdagene har maten fått et godt renommé på byen.

Komplett utested

Utestedet som er oppkalt etter den østerrikske kunstmaleren Gustav Klimt har tre avdelinger, Cafeen, Pianobaren og Andre Etage (diskoteket). Når det er fulle hus, er det mellom 650 og 700 gjester i lokalene.

- Det har hele tiden vært viktig for oss å skape et komplett sted, der folk trives alle dager til alle tider av døgnet. De som ønsker å slappe litt av og snakke med andre mennesker går enten i Cafeen eller i Pianobaren. På diskoteket i andre etasje er det som regel litt yngre klientell, og der er det fullt kjør hele natten, forteller Rune Christensen.

I helgene er det Klimt alle må innom i løpet av kvelden. Aldersgrensen på utestedet er for øvrig 20 år på fredagskveldene og 23 år på lørdagene.

Møteplass

I ukedagene er det lunsjkafeen (Cafeen) som er møteplassen i sentrum.

Her spises det lunsj. Her møtes folk over en kaffekopp. Her diskuterer den litt eldre garde verdensproblemene.

- I Cafeen er det også fullt midt på dagen på ukedagene. Folk i alle aldre besøker oss, og vi har etter hvert fått mange stamgjester. Vi har kunder som har spist den samme lunsjretten i årevis. Det er jo et bra skussmål. Med urbaniseringen er det blitt mer og mer trendy å være i og gå på kafé i byen. Det blitt mer akseptabelt å gå ut og spise fremfor å sitte hjemme, sier han.

Ingen mat på natten

- Men vi må stenge Cafeen for matservering utpå kvelden. Midt i uka stopper vi matserveringen klokka 22, i helgene klokka 20. Da tar festen overhånd, og det er lite hensiktsmessig å servere mat. Da forsvinner salt- og pepperbøssene, sier Christensen smilende.

Powered by Labrador CMS